Korpelan kujanjuoksu: jännitystä, komediaa, kunnallispolitiikkaa ja ympäristöasiaa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Korpelan kujanjuoksu, kuvassa Janne Kataja (vas.) ja Esa Latva-Äijö.
Korpelan kujanjuoksu, kuvassa Janne Kataja (vas.) ja Esa Latva-Äijö. © Laura Pohjavirta/Yle Kuvapalvelu
Jukka Mäkisen ohjaamaa, uusintana esitettävä Korpelan kujanjuoksu -sarjaa, tehtiin kolme tuotantokautta vuosina 2016–2018. 

Ohjaaja Jukka Mäkisellä on niin tavallinen nimi, ettei se helpolla jää mieleen. Hänen yhdessä käsikirjoittaja Heikki Luoman kanssa luomansa sarjat sen sijaan ovat kyllä tarttuneet kansakunnan kollektiiviseen muistiin. Maalaiskomedia-otsikon alla syntyivät vuosina 1998–2006 sarjat Vain muutaman huijarin tähden, Peräkammarin pojat, Mooseksen perintö ja Turvetta ja timantteja.  Sen jälkeen miljoonayleisön keräsi Pirunpelto (2009–2013).

Nyt uusintana esitettävää Korpelan kujanjuoksu -sarjaa tehtiin kolme tuotantokautta vuosina 2016–2018. Luvassa on jännitystä, komediaa, kunnallispolitiikkaa ja ympäristöasiaa. Toimittaja Anssi Korpela (Esa Latva-Äijö, kuvassa oik.) muuttaa takaisin kotiseudulleen. Maalaisidylliä uhkaa kuitenkin salakavala kaivoshanke.

Toisessa keskeisessä roolissa häärii Janne Kataja (vas.), joka tämän sarjan myötä siirtyi yhä enemmän juontajasta näyttelijäksi. Katajan roolihenkilö Jaska on hieman hitaalla käyvä, äitinsä luona asuva aikamiespoika, joka elää työttömyyskorvauksilla. Jaska alkaa auttaa vanhaa kaveriaan Anssia autokorjaamohankkeessa. Pelti rytisee, kun kovasti yrittävän kaverin keskittyminen on vähän niin ja näin.

Korpelan kujanjuoksu, ke 7.4. klo 19.00 Tv2

Lue myös: Maalaisdraama Lehmän vuosi uusitaan: Sari Havas pääsi maalaistöihin

X