Koston kierre -psykologinen trilleri heijastaa valeuutisten ja valheiden hyväksyvää ilmapiiriä

Jaa artikkeli
Koston kierre
© Two Borther pictures / Yle Kuvapalvelu

Gaby Hull on suhteellisen uusi tulokas brittikäsikirjoittajien joukossa. Hän ehti kirjoittaa muutaman jakson Benidorm-komediasarjaa ja kauhuelokuvan The Dark Mile ennen todellista läpimurtoaan Koston kierre -sarjalla.

Neliosainen sarja on Patricia Highsmith -tyylinen psykologinen trilleri yliopiston opettaja Leah Dalesta, joka huomaa varakkaasta perheestä tulevan oppilaansa Rose Vaughanin plagioineen opinnäytteensä. Leahin hylättyä opinnäytteen manipuloiva, sosiopaattinen Rose alkaa juonitella opettajansa pään menoksi. Se ei ole edes vaikeaa, sillä Leahin yksityiselämässä on arat kohtansa.

Hull on sanonut, että hän halusi tarinalla heijastaa maailmassa tällä hetkellä vallitsevaa valeuutisten ja valheiden hyväksyvää ilmapiiriä ja korostaa rehellisyyden merkitystä. Eli sinänsä tutuista aineksista rakennettu, mutta toimiva trilleri asettuu osuvasti myös laajempaan yhteyteen.

Leahia esittää äskettäin TV2:n Strike Back -sarjassa terroristia näytellyt Katherine Kelly (kuvassa oik.) ja Rosen roolissa on Molly Windsor (vas.). Molemmat tekevät roolinsa hyvin ja ovat lisäksi melko uusia kasvoja brittisarjojen kirjossa.

Koston kierre, la 5.10. klo 22.00 Tv1 

X