Kotimaiset sarjauutuudet viihdyttävät nyt – Katso TV-Maailman kokoama TOP 10 -lista sarjoista!

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Kämppikset kuuluu alkuvuoden kotimaiseen sarjatarjontaan © MTV
Kämppikset kuuluu alkuvuoden kotimaiseen sarjatarjontaan © MTV
Kämppikset-sarjassa ronskit 70-vuotiaat muuttavat yhteen ja saavat seurakseen muutaman nuoren aikuisen. Esittelemme alkuvuoden uusia ja jatkuvia kotimaisia sarjoja.

Kotimaiset sarjauutuudet ovat nyt katsojien ilona. Mukana on sekä maksullisten suoratoistopalveluiden että vapaasti katsottavien kanavien sarjauutuuksia. Nappaa tästä katseluvinkit:

1. Kämppikset

maanantai 6.2. klo 21.00, MTV3, C More

Varttuneempi väki on päässyt viime aikoina esille kotimaisessa draamassa. Elokuvissa Teräsleidit ja 70 on vain numero pääosassa olivat vanhemmat naiset, ja heitä riittää myös MTV3:lla alkavassa sarjassa Kämppikset. Keskushenkilö on kuitenkin mies: Pertti Sveholmin näyttelemä Raimo jää ensimmäisen jakson alussa leskeksi, kun vaimo menehtyy kesken 70-vuotisjuhlien. Yksin jäänyt Raimo saa ajatuksen ja pyytää nuoruuden kämppäkavereitaan (Marja Packalén, Eeva Litmanen ja Jukka-Pekka Palo) muuttamaan luokseen suureen omakotitaloon. Mukaan tulee myös nuorisoa, kun Raimon lapsenlapset (Thelma Siberg, Pyry Rautiainen) asettuvat asumaan huvilaan.

Kaisa Kuokkaniemen ja Marika Kuortin käsikirjoittama sarja elää vahvojen ja varttuneiden näyttelijöidensä varassa. Kerronta on rentoa draamakomediaa, jossa keskiössä ovat eläkeläisten elämässä kiinni olevat ihmissuhdekäänteet. Seuraavaksi tulevat nuorten touhut ja siinä välissä Kiti Kokkosen näyttelemä keski-ikäinen tytär ja äiti ihmettelee, että mitähän hittoa. Keveän koomisen pinnan alta pilkistelee myös kuoleman läheisyys, kun yksi ikäihmisistä kertoo syövästään.

Kämppiksiin tehdään parhaillaan uutta kautta, joka nähdään C Morella ensi vuonna.

2. Kaikki synnit 3. kausi

© Maiju Pohjanheimo/MRP

© Maiju Pohjanheimo/MRP

Elisa Viihde Viaplay

Sanna Tervo (Maria Sid) ja Lauri Räihä (Johannes Holopainen) komennetaan jälleen Varjakkaan – tällä kertaa selvittämään, kuka ampui eläköityneen nimismiehen ja miksi. Yksityiselämässä Lauri kipuilee perheenlisäyksen vuoksi ja Sanna hautoo suurta salaisuutta. Venla Aakon ja Mika Ronkaisen luoman sarjan kolmas kausi ei lähde erityisen vetävästi käyntiin. Kärsivällisyys kannattaa, sillä juonen kiemurat alkavat tiivistyä jaksojen edetessä. Päätöskausi vetää kiitettävästi yhteen sarjan aiemmat tapahtumat.

3. Piiritys

© Ruutu9

© Ruutu9

Perjantai 6.1., Ruutu+

Suomen rikoshistoriassa Ilpo Larhan tapaus on dramaattisuudessaan tunnettu. Petri Kotwican ohjaama Piiritys kertoo Larhan tarinan kahdella aikatasolla. 1990-luvun alussa näytetään, kuinka nuori taksikuski ajautuu ammattirikolliseksi, ja vuonna 1994 seurataan piiritystilannetta Lahdessa. Larhan roolissa vakuuttaa intensiivinen Elias Salonen. Rauhallisena vastaparina nähdään Jussi Vatanen, joka näyttelee Larhan kanssa neuvottelevaa poliisia. Sarjan idea on Hannu Kontturin, joka on käsikirjoittanut sen yhdessä Antti Pesosen kanssa.

Lue myös: Kun Ilpo Larhaa piiritettiin Lahdessa keväällä 1994, erotti vain kerrostalon kiviseinä miehen Harri Gustafsbergistä: ”Hän oli vaarallinen kundi”

4. Koskinen 2. kausi

© Nelonen

© Nelonen

tiistai 24.1., Nelonen, Ruutu+

Seppo Jokisen dekkareihin perustuvan sarjan sydän on Eero Ahon väkevästi tulkitsema nimihenkilö, tamperelainen komisario Sakari Koskinen. Sarjan toinen kausi alkaa nyt Neloselta. Ensimmäisen kauden tapahtumista on kulunut puoli vuotta. Koskinen jatkaa rikosten ratkaisun ohella oman elämänsä tasapainon tavoittelua. TV-maailman kriitikot eivät ole sarjasta hirveästi innostuneet, mutta katsojat ovat tykänneet. Koskisen kerrotaan olevan Ruudun kaikkien aikojen katsotuin sarja. Kolmas kausi nähdään Ruudussa ensi kesänä.

5. Poromafia

© MTV

© MTV

TO 26.1., C More

Sameli Nelihanka (Samuli Edelmann) sytyttää kelohonkahuvilan tuleen. Vuosia myöhemmin äitinsä kuoltua Sameli palaa vankilasta Pohjois-Suomeen kotiseudulleen, jota hallitsee kovilla otteilla hänen isänsä Rouku (Aake Kalliala). Perintöriita mutkistuu, kun Samelin veljen Pietin (Olavi Uusivirta) taustalta paljastuu salaisuus. Mika Kurvisen käsikirjoittama ja ohjaama sarja vaikuttaa alun perusteella herkulliselta tapaukselta, jossa vetävä juoni yhdistyy näyttävään kuvaukseen ja mainioon näyttelijäntyöhön.

Lue myös: Poromafia nostaa esiin Lapin pimeän puolen – Sarjan vetävä juoni yhdistyy näyttävään kuvaukseen ja mainioon näyttelijäntyöhön

6. Harjunpää

© MTV Oy / Jaana Rannikko

© MTV Oy / Jaana Rannikko

PE 27.1., 21.00, MTV3, C More

Matti Yrjänä Joensuun Harjunpää-kirjoja on tehty elokuviksi ja sarjoiksi moneen kertaan. Uusimman virityksen on käsikirjoittanut Harri Virtanen. Rikoskonstaapeli Harjunpään roolissa nähdään kulumaton kasvo Olli Rahkonen, ja hänen työpariaan Onerva Nykästä näyttelee Olga Temonen. 1970- ja 80-luvun realistiset rikostarinat on tuotu tähän päivään, joten some ja esimerkiksi nettipelibisnes ovat tarinoissa mukana.

7. Kullannuput 2. kausi

© Ylen kuvapalvelu

© Ylen kuvapalvelu

MA 30.1., TV2, Areena

Tessa täyttää 18 ja alkaa rakentaa omaa elämäänsä. Roolin haltuun ottava Aamu Milonoff tulkitsee nuoren ylitsepursuavaa eloa suloisen luontevasti. Tessan rinnalla Marlan roolissa jatkaa yhtä mainio Reetta Ylä-Rautio. Todella upeeta -sarjan Edinaa ja Patsya muistuttavat ”kypsemmät” aikuishahmot (Jessica Grabowsky ja Emilia Vuorisalmi) puolestaan ovat entistä rasittavampia. Viivi Huuskan ohjaaman värikkään komediasarjan maailma on tätä päivää: hahmogalleria ei koostu ainoastaan valkoisista heteroista.

8. Sunnuntailounas 4. kausi

© MTV Oy 

© MTV Oy 

TO 23.2., C More

Viime vuosien mainioin kotimainen komediasarja jatkuu neljännen kauden jaksoilla. Tarkkanäköisen komedian mestarin Atte Järvisen käsikirjoittaman ja ohjaaman sarjan sydän on eläköitynyt isä Tauno (Taneli Mäkelä). Kahjot juonenkäänteet saavat jatkoa, kun Tauno alkaa taistella vanhan matkakirjoituskonetehtaan puolesta. Eevi-tyttären (Elena Leeve) elämää määrittää tuore raskaus, ja pojilla (Jarkko Niemi, Samuli Niittymäki, Santtu Karvonen) on omat tutut haasteensa.

9. Pohjoisen tähti

© Ylen kuvapalvelu

© Ylen kuvapalvelu

sunnuntai 12.3. klo. 21.05, TV1

tiistai 7.3. Areena

Lappiin sijoittuvassa perhedraamassa poliisi Maria Pudas (Saara Kotkaniemi) saa kuulla, että hänen isänsä on veloissa. Entisenä nyrkkeilyn maailmanmestarina hän pohtii, voisiko perheen pelastaa tilanteesta ottelemalla vielä kerran. Siinä sivussa hän ratkoo tositapauksiin perustuvia rikoksia ja elelee puolisonsa (Iina Kuustonen) sekä lastensa kera. Latteahkoa huumoria viljelevät, snägärillä lounaalla istuvat poliisit kertovat jotain olennaista sarjasta: meno on samastuttavan arkista. Sen varjopuoli on, etteivät kaksi ensimmäistä jaksoa vielä onnistu tavoittamaan jännitystä.

10. Rosvopankki

© Elisa Viihde

© Elisa Viihde

SU 12.3., Elisa Viihde Viaplay

Viime vuonna nähty Helsinki-syndrooma kertoi laman aiheuttaman velkahelvetin läpikäyneen katkeran miehen tarinan. Rosvopankki ­jatkaa samasta aiheesta pureutumalla konkreettisesti lama-ajan pankkimaailman tapahtumiin. Draamatrillerin ohjannut Matti Kinnunen on käsikirjoittanut tarinan yhdessä Mikko Reitalan kanssa. Välillä jo näyttelemisen jättänyt Amanda Pilke on pääroolissa Pankkitarkastusviraston nuori tarkastaja, joka yrittää saada kuriin nousukauden huumassa pelaavaa SKOPia ja sen johtajaa Christopher Wegeliusta (Pekka Strang).

X