Koukuttavassa Kerro kuka olen -espanjalaisdraamassa puhutaan kuutta eri kieltä

Jaa artikkeliTilaa Seura
© Manu Trillo, Beta Film GmbH / Yle
© Manu Trillo, Beta Film GmbH / Yle
Julia Navarron romaanista sovitettiin Espanjassa näyttävä sarja, jossa perinteinen melodraama kohtaa vaaran vuodet. 1930-luvun sisällissodasta on tulossa toisen maailmansodan hirveä esinäytös.

Kerro kuka olen -espanjalaisdraamassa hakataan Madridissa työläisiä kaduilla samaan aikaan, kun tehtailijantytär Amelia astuu järkiavioliittoon. Kohta saadaan lapsikin.

Parikymppisen naisen suonissa kohisee kumminkin levoton veri, tarve olla osa jotain suurempaa. Kun Amelia on laulanut ranskalaisen kommunistin Pierren (Oriol Plá) kanssa keväästä ja kirsikoista, hän on valmis loikkaamaan tuntemattomaan. Tässä tapauksessa Buenos Airesiin, vieraan miehen kanssa.

Eduard Cortésin ohjaamassa avausjaksossa on tehokkaasti koukuttava käänne. Siitä kannattaa paljastaa vain sen verran, että vakoilujuonen puolelle mennään. Irene Escolar (kuvassa) astelee Amelian roolissa kiharat hulmuten kohti seikkailuja. Tällä kertaa espanjalaiset malttoivat olla dubbaamatta sarjansa täyteen äidinkieltään. Draamasarjassa puhuu kuutta kieltä ja vaihtaa maata vauhdikkaasti.

Kerro kuka olen, pe 21.5. klo 21.05, TV1

X