Oppilaskunta muistuttaa Konttori-sarjaa, jonka huumori syntyy jatkuvasta myötähäpeästä

Jaa artikkeliLähetä vinkki
oppilaskunta
Oppilaskunta on kuin Konttori-sarja, joka sijoittuu koulumaailmaan. © NRK / Yle
Lukion oppilaskunta on saanut uuden hallituksen puheenjohtajan. Seda, joka muistuttaa kovasti Konttorin David Brentiä, on intona pestistä.

Norjan television tuottama 19-osainen Oppilaskunta on lähtökohtaisesti ihan normaali nuortensarja. Muista se eroaa sillä, että se on toteutettu pseudodokumentin tyylilajissa. Eli kyseessä on kuin brittiklassikko Konttori, jonka idea on vain sijoitettu koulumaailmaan.

Yhtäläisyydet eivät pääty tähän. Niin Oppilaskunnan kuin Konttorinkin huumori syntyy jatkuvasta myötähäpeästä. Brittisarjan konttoripäällikkö David Brent ja hänen norjalainen sielunsiskonsa, oppilaskunnan puheenjohtaja Seda (ilmiömäinen Edita Khachatrjan) ovat hahmoina kuin kaksi marjaa. Kummatkin mokailevat kerta toisensa jälkeen, mutta eivät koskaan opi mitään.

Muutkin hahmot ovat persoonia, joista jokaisesta löytyy omanlaista särmää. Huumori on herkullisen oivaltavaa, ja välillä mennään hyvinkin tummiin sävyihin. Tämä näkyy erityisesti kolmannessa jaksossa, jossa lasketaan leikkiä Anders Behring Breivikin tekojen kustannuksella. Oppilaskunta on hienoa jatkoa muutama vuosi sitten potin räjäyttäneelle Skamille. Hyvä Norja!

Oppilaskunta, maanantai 4.10. klo 20.30, Teema & Fem 

X