Näyttelijä Kreeta Salminen iloitsee pääroolistaan Kansan vihollinen -draamasarjassa: ”Katjan rooli oli minulle unelmien täyttymys”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Kansan vihollinen
© MTV Oy/ Annamaria Palsi-Ikonen
Kansan vihollinen -draamasarjassa toimittaja Katja Salonen alkaa tutkia jalkapallotähden sotkuisia asioita ja joutuu sen seurauksena nettivihakampanjan kohteeksi.

Katja Salosta näyttelevä Kreeta Salminen­ kuvailee Kansan vihollista –rikosjännärin ja journalismin maailmasta kertovan draaman yhdistelmäksi. Tärkeiksi teemoiksi nousevat salaliittoteoriat, toimittajien maalittaminen, median moraali, valeuutiset ja totuuden merkitys nykymaailmassa.

”Katjan rooli oli minulle unelmien täyttymys, sillä olen jo pitkään haaveillut tällaisesta haastavasta työstä hyvin käsikirjoitetussa sarjassa. Ja totta kai ensimmäinen draamasarjan päärooli oli minulle iso ja ihana juttu”, Krisse Salminen sanoo.

Kreeta Salminen perehtyi journalismin maailmaan

Tultuaan valituksi rooliin Salminen aloitti perusteelliset taustatyöt. Hän haastatteli toimittajia ja kävi pitkiä keskusteluja journalismin maailmaan jo aiemmin perehtyneen ohjaajan Mikko Kuparisen kanssa.

”Tein kotiin mielettömät lakanat roolihenkilöni kaaresta. Mietin, millainen hän on ja miten hän käyttäytyisi missäkin tilanteessa, ja soitin Mikolle aika monta puhelua aiheesta. Lopulta Mikko totesi, että luota nyt vain siihen, että taustatyöt on tehty”, Salminen kertoo nauraen.

”Minulle on luontaista tehdä paljon taustatöitä, sillä uusi duuni jännittää aina. Mitä paremmin olen valmistautunut, sitä parempi fiilis on mennä töihin.”

Kansan vihollinen, C More

Lue myös: Television ja kirjojen rajut tositarinat kiinnostavat yhä enemmän – Miksi totuudellisuus on nyt myyntivaltti?

X