Kuolemanpelko rinnassa – Kaisa Aleniuksen ohjelma rintasyövästä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Akuutti: Kuolemanpelko rinnassa.
Akuutti: Kuolemanpelko rinnassa. © Yle / Jouni Soikkeli
Joka kahdeksas suomalaisnainen sairastaa elämänsä aikana rintasyövän. Kuolemanpelko rinnassa käsittelee rintasyöpää eri tarinoiden kautta.

Kaisa Aleniuksen ohjelma Kuolemanpelko rinnassa tiivistää joka kahdeksannen suomalaisnaisen sairastavan elämänsä aikana rintasyövän, vuositasolla diagnooseja tulee 5000. Tämä kuulostaa paljolta, mutta on totta. Sen sijaan toimittaja saisi perustella, millä tavoin rintasyöpä on lapsettomien kaupunkilaisnaisten elintasosairaus.

Muusikko Astrid Swan, 39, on tehnyt lauluja ja kirjoittanut kirjan rintasyövästä. Hänellä ilmeni neljä vuotta sitten niin sanottu levinnyt rintasyöpä, joka ei parane. Pienen lapsen äiti Swan puhuu aiheesta viisaasti ja esittää myös riipaisevan Daughter-kappaleen. Swan luottaa voivansa vielä lähteä kohta ilmestyvän levyn materiaalilla julkaisukiertueelle. Syövän myötä hänen lempipäiviään ovat kaikki viikonpäivät maanantaista alkaen.

52-vuotias Päivi Seppä taas sai shokkiuutisen työpaikan kurssilla. Arvaamattoman tärkeä vertaistuki alkoi hänen onnekseen saman tien, sillä tuntematon vierustoveri kertoi itse voittaneensa rintasyövän: ”Kyllä sä siitä selviät.”

Akuutti: Kuolemanpelko rinnassa, ti 7.4. klo 20.00 Tv1

Lue myös: Maddy the Model: Ensimmäinen New Yorkin muotiviikoilla esiintynyt huippumalli, jolla on Downin syndrooma

X