Kuollut mies katoaa kertoo liikemies Henrik Hauberg Madsenin murhasta

Jaa artikkeliTilaa Seura
Kuollut mies katoaa
Kuollut mies katoaa. © Yle kuvapalvelu
Uusintana esitettävä tanskalainen Kuollut mies katoaa on sujuva pohjoismainen vastine sekä kunniaa että kyseenalaista mainetta niittäneelle amerikkalaissarjalle.

Uusintana esitettävä tanskalainen kuusiosainen sarja Kuollut mies katoaa kertoo liikemies Henrik Hauberg Madsenin murhasta, josta kaksi miestä sai tuomion, vaikka koko ruumista ei edes löytynyt. Mikä onkaan totuus? Ehkä se selviää sarjan myötä.

Kuuluisat murhat ja murhaajat ovat aina olleet otollisia dokumenttien aiheita. Muutama vuosi sitten esitetty Making a Murderer osoitti, että yksittäinen rikostapaus taipuu helposti myös moniosaiseksi ja koukuttavaksi tv-sarjaksi.

Ensimmäisten osien perusteella tanskalaissarja sisältää kaikki katsojan murhannälkää ruokkivan dokumenttijännärin piirteet. Dramaturgia on huolella suunniteltu. Jokainen jakso päättyy koukuttavaan cliffhangeriin. Toimittaja Jacob Kragelund tapaa haastateltaviaankin trillerigenreen sopivissa paikoissa, kuten tyhjissä parkkihalleissa ja syrjäisillä satamalaitureilla.

Kuollut mies katoaa, ke 15.7. klo 23.00 Tv2

Lue myös: Netflix-sarja Making a Murderer oli mullistamassa true crime -genreä – uusi kausi julkaistaan perjantaina

X