Kuusiosainen Bäckström perustuu dekkarikirjailija Leif G.W. Perssonin romaaneihin

Jaa artikkeliTilaa Seura
Kjell Bergqvist näyttelee sarjassa Bäckström.
Kjell Bergqvist näyttelee sarjassa Bäckström. © Mtv3
Kuusiosainen ruotsalaissarja Bäckström perustuu kirjaan Voiko kuolla kahdesti ja osin myös romaaniin Ken lohikäärmeen surmaa.

Ruotsalaisen kriminologian professorin ja dekkarikirjailijan Leif G.W. Perssonin romaaneissa komisario Evert Bäckström oli pitkään sivuhenkilö, mutta nousi myöhemmin päärooliin. Pieni ja paksu Bäckström on epämiellyttävä, rasistinen, sovinistinen ja itserakas miekkonen. Aluksi hän oli selkeästi satiirinen hahmo, mutta sittemmin Persson on antanut hänelle myös ansioita.

Hahmosta tehtiin joitakin vuosia sitten Hollywoodissa täysin epäonnistunut tv-sarja. Nyt on ruotsalaisten oma vuoro. Kuusiosainen Bäckström perustuu kirjaan Voiko kuolla kahdesti ja osin myös romaaniin Ken lohikäärmeen surmaa. Nimiroolissa on viimeksi Nousuvesi-sarjassa nähty Kjell Bergqvist (kuvassa).

Bergqvistin Bäckström on edelleen omahyväinen, mutta nyt hänen särmikkyytensä on vain mukavasti persoonallista. Satiirinen terä komisarion kohdalta on siis katkaistu; jäljellä on aika tavanomaista, sujuvan rutinoitua pohjoismaista poliisisarjaa. Juttu saa alkunsa, kun komisarion naapurissa asuva pikkupoika löytää syrjäiseltä saarelta pääkallon. Pian selviää, että kyseinen vainaja on jo kerran ilmoitettu kuolleeksi – ja aivan toisella puolella maapalloa!

Bäckström, la 25.4. klo 22.35 Mtv3

Lue myös: Talo jalavan varjossa -sarja on huoliteltua ja viimeisteltyä brittiepookkia

X