Kykytitaanien taisto: Talent Suomi vs. Voice of Finland

The Voice of Finland menetti tuomarin, mutta sai ennätysmäärän laulajia. Nelosen suuren kykyohjelman haastaa kanavan oma vanha ohjelma, kun MTV3 käynnistää Talentin juustohöylättynä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

MTV3 haastaa Nelosen Nelosen vanhalla ohjelmalla. Voicen ja Talentin slotit menevät osittain päällekkäin sunnuntaisin.

The Voice of Finland menetti tuomarin, mutta sai ennätysmäärän laulajia. Nelosen suuren kykyohjelman haastaa kanavan oma vanha ohjelma, kun MTV3 käynnistää Talentin juustohöylättynä.
Teksti: Tero Kartastenpää

Jännittääkö? Jännittää.

Toistele tätä muutaman kerran, niin kykyohjelmien takahuoneosuudet on suureksi osaksi koettu.

Kisaajia hermostuttaa syystäkin, mutta harvan harrastajan tekemisissä olisi katsojalle mitään jännitettävää, elleivät tuomarit niitä arvioisi.

Paluun tekevä Talent on tästä syystä vaikea formaatti. Parhaidenkaan kisaajien kyvyistä ei olisi kukaan valmis maksamaan. Silti tuomarien tehtävä on fiilistellä kaikkea näkemäänsä. Edellinen voitto irtosi käsien päräyttelyllä, kun nahkatrumpetisti Antton Puonti valittiin ykköskyvyksi vuonna 2016.

Voicen koskettavat tarinat

Katsoja tietää, että seuraavaksi tulee poikkeusyksilö, jos kuvausryhmä on mennyt kisaajan kotiin saakka. Hänellä on joko lahjoja tai elämä, josta voi rakentaa vaikeuksien kautta voittoon -tarinan. Tällä The Voice of Finlandin kaudella draamaa saadaan esimerkiksi kisaajan äidin kuolemalla.

Viime kaudella Voice muuttui raadolliseksi, kun Olli Lindholm kuoli. Etukäteen kuvattuja jaksoja näytettiin hänen kuolemansa jälkeen, ja katsojia riitti.

Nyt ysikaudelle kilpailijoita haki ennätykselliset 1500 laulajaa. Ohjelmassa esiintyy 140 laulajaa, joita raakataan 24 jaksossa.

”Se on erittäin addiktoiva tuoli”, kolmannen kautensa aloittava tuomari Toni Wirtanen sanoo. Apulanta Oy on laajentanut läsnäoloa, kun yhtiökumppani Sipe Santapukki istuu kaksoistuolilla kyljessä.

Juha Tapio haluaa olla show-ihminen, kun Anna Puu ja erityisesti Redrama taistelevat liian monen kauden aiheuttamaa välinpitämättömyyttä vastaan. Lindholmin tuolin ottava Juha Tapio tekee kaikkea, mitä Olli ei tehnyt: nousee seisomaan istuimelle, lähtee ”spontaanisti” laulamaan ja houkuttelee kisaajia tsemppisanoituksiaan muistuttavilla loruilla.

Talentin takkuinen taival

Talent oli vuosina 2007–2016 Nelosen sarja. Nyt kilpailija MTV3 haastaa Nelosen Nelosen vanhalla ohjelmalla. Voicen ja Talentin slotit menevät osittain päällekkäin sunnuntaisin.

Ensimmäisessä Maikkarin Talentissa kisaaja soittaa viululla JVG:tä.

”Vitsi tää on magee”, Mikko Leppilampi huudahtaa ja katsoo käsivarttaan. Se tarkoittaa, että kananliha on noussut. Juontajan rooli on hämmästellä lavan takana.

Edellisen kerran talentteja kannusti Heikki Paasonen, joka vetää nyt Voicea. Paasonen sai lauluohjelman juontopestin yllättäen vuonna 2016, kun Axl Smithiä syytettiin salakuvauksesta. Usein juontajien ja tuomarien vaihdokset ovat olleet jännittävämpiä kuin kisaesitykset.

Talentin tuomaristo on uusittu MTV:n sakilla. Kisaajia karsivat koomikko Ernest Lawson, laulaja Krista Siegfrids, tanssituomari Jorma Uotinen ja posselainen HP Parviainen.

Hämmästystä korostetaan promootiokuvissa, joissa tuomarien suut ovat apposen avoimina. Reaktiot ovat liioiteltuja, koska lavalla nähdään esimerkiksi ilmapallotemppuja ja koiran hyppelyä.

Edellisen kauden käänteet – julkkisvetoiset bootcampit ja vieraileva David Hasselhoff – on vedetty minimiin. Jaksoja on vain kymmenen, eli kahdeksan osaa on juustohöylätty edellisestä kaudesta. Voittosumma on sama 30 000 euroa.

Ykkösjaksossa miehet tanssivat huumoribalettia. Onneksi edes Jorma Uotinen on rehellinen:

”Tämä jäi aika kauaksi baletista. Olimme enemmänkin piirileikin puolella.”

Talent Suomi, su 2.2. klo 19.30 Mtv3

Voice of Finland su 2.2. klo 20.00 Nelonen

Lue myös: Tusina täyteen! Television lauantai-illat mullistanut Putous tulee taas – 12. kausi tarjoaa tuttua live-viihdettä

X