Kylmäävän perusteellinen dokumentti pui Bašar al-Assadin valtaan juurtumisen käänteet monin filmikatkelmin ja haastatteluin

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Syyrian vaarallinen dynastia
© national geographic

Silmälääkäriksi ulkomailla opiskelleesta Bašar al-Assadista ei koskaan pitänyt tulla Syyrian presidenttiä. Maata lähes 30 vuotta hallinneen presidentin poika nostettiin vallanperijäksi, kun vanhempi veli kuoli. Presidentin olisi pitänyt olla 40-vuotias, joten perustuslain vaatimusta laskettiin kuudella vuodella.

Tulokasta luultiin rauhan vaalijaksi, joka alkuun lupailikin varovaisia uudistuksia. Pian kaikki muuttui, ja Bašar al-Assad osoittautui häikäilemättömäksi diktaattoriksi.

Hän on ajanut maansa poikkeukselliseen julmaan ja monirintamaiseen sisällissotaan, joka omien kansalaisten tapattamisen lisäksi on synnyttänyt Eurooppaa koettelevan pakolaisaallon.

Kylmäävän perusteellinen dokumentti pui al-Assadin valtaan juurtumisen käänteet monin filmikatkelmin ja haastatteluin, joista osassa huomion ja sananvuoron saa myös brittisyntyinen vaimo Asma al-Assad. Alkutekstitkin varoittavat että kuvat voivat järkyttää.

Syyrian vaarallinen dynastia, ke 27.2. klo 21.00 National Geographic

X