Lähiruokaa Färsaarten tapaan -sarjassa tutustutaan saariston ruokakulttuuriin – Väinönputki oli saarten lapsille kuin karkkia

Jaa artikkeliLähetä vinkki
© Vincent van Zeijst /  Wikimedia
© Vincent van Zeijst / Wikimedia
Viisiosaisessa sarjassa puhaltaa raikas tuuli ja huumorintajuakin piisaa, kun kesällä alkaa tulla rakeita juuri Gutti Wintherin käynnistellessä simpukoiden höyryttämistä merivedellä.

Gutti Winther sanoo tämän tyylin simpukoita lempiruuakseen. Ahavoitunut ikämies Magnus kertoo, miten väinönputki oli Färsaarten lapsille kuin karkkia. Winther tekeekin väinönputkisnapsit.

Tanskalle kuuluvien Färsaarten paikka kartalla on viitisensataa kilometriä Skotlannista pohjoiseen. Saarelaiskokin Gutti Wintherin sarja turskasta ynnä muista kaloista on nähty meillä viime vuonna, mutta vuonoisilla kotisaarilla riittää tähän sarjaan muuta – toki merellistä – maiskuteltavaa.

Kakkosjaksossa kokeillaan drynur-leipää raparperioluesta. Päälajin meriravut Winther halkaisee ja grillaa. Lopuksi annetaan rapumarkkinoijan kehua, kuinka kysyttyjä Färsaarten pulleat meriravut ovat: Putin kuulemma syö kaksi Färsaarten merirapua viikossa, raakana.

”Johan on”, kommentoi Winther.

Sarja on kyllä jo kymmenen vuoden takaa.

Lähiruokaa Färsaarten tapaan, maanantai 23.5. klo 22.45, Teema & Fem 

X