Lähiruokaa Turunmaalla: Sympaattiset kokit Matias Jungar ja Micke Björklund kokkaavat vihjeiden avulla

Jaa artikkeliTilaa Seura
Matias Jungar (kuvassa vas.) ja Micke Björklund (oik.) sarjassa Lähiruokaa Turunmaalla.
Matias Jungar (kuvassa vas.) ja Micke Björklund (oik.) sarjassa Lähiruokaa Turunmaalla. © Yle kuvapalvelu
Näin talven keskellä Lähiruokaa Turunmaalla on sopivan lämmin muistutus siitä, kuinka ihana Suomen kesä voi olla.

Sympaattiset mieskokit Matias Jungar (kuvassa vas.) ja Micke Björklund (oik.) valmistivat muutama vuosi sitten lähiruokaa Länsi-Uudellamaalla. Tällä kertaa on Turunmaan vuoro sarjassa Lähiruokaa Turunmaalla. Ajatuksena on, että miehet kokoavat ateriansa yleisöltä tulleiden vihjeiden avulla. Kutakin raaka-ainetta saa käyttää vain kerran.

Ja kaikkihan menee tietenkin niin kuin Strömsössä. Aurinko paistaa, meri välkehtii kauniisti sen loisteessa, ihmiset ovat alati iloisia ja ruoka – ah – se kruunaa kokonaisuuden. Vesi heruu kielelle jätkien kokkauksia katsellessa. Jos suomenruotsalaisilla on varattuna oma taivaansa, niin se on varmaan juuri tämän näköinen.

Tarkkakorvainen katsoja nauttii myös siitä, miten hienosti ruotsin kielen eri murteet tulevat ohjelmassa esille. Sympaattisin intonaatio on Matias Jungarilla. Hänen puheessaan on hassulla tavalla ikään kuin tamperelaiselta kalskahtava karu vivahde.

Lähiruokaa Turunmaalla, su 20.12. klo 20.00 Yle Teema & Fem

Lue myös: Mikko ”Peltsi” Peltola ja Peltsin toinen luonto: Luontokikkailua jylhissä maisemissa

X