Lakiasioita, piirrettyä ja fantasiaa – Viikon nettitärpit tarjoavat viihdettä koko perheelle

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Christine Baranski loistaa The Good Fight -sarjan pääosassa.
Christine Baranski loistaa The Good Fight -sarjan pääosassa. © 2016 CBS Interactive, Inc. All Rights Reserved
Nettitärpit tarjoavat katsottavaa monipuolisesti. Tärpeissä mukana muunmuassa The Good Fight, Saagan seikkailut -animaatiosarja sekä Tolkien -fantasiasarja.

Viikon nettitärpit yllättää monipuolisella tarjonnalla. The Good Fight -lakisarjasta alkaa neljäs kausi. Asianajotoimisto Reddick, Boseman & Lockhart on uuden tilanteen edessä, kun yhtiö on menettänyt suurimman asiakkaansa. Mainekin on vaakalaudalla, kun perustajaosakkaan asiaton käytös on paljastunut. Firma joutuukin hyväksymään monikansallisen lakiyhtiön ostotarjouksen ja totuttelemaan pienen tytäryhtiön rooliin.

The Good Wife -sarjan spin-off on kehittynyt koko ajan itsenäiseen suuntaan. Christine Baranski (kuvassa) loistaa pääosassa ja aiheet ovat rohkeasti kiinni ajassa. Aiemmat kaudet löytyvät HBO Nordicin kirjastosta.

The Good Fight, HBO Nordic

Piirrettyä perheen pienimmille

Pääsiäisen kynnyksellä Viaplayn ohjelmistoon tulee Josefine Sundströmin suosittuun kirjasarjaan perustuvan Saagan seikkailut -animaatiosarjan toinen kausi. Alle kouluikäisille suunnatussa sarjassa päästään seuraamaan itsepäisen ja fiksun pikkutytön Saagan elämää. Toisen kauden jaksoissa Saaga käy muun muassa ensimmäistä kertaa parturilla ja riitelee kaverin kanssa.

Viaplaystä löytyy myös sarjan ensimmäinen kausi. Suomenkielisessä toteutuksessa Saagan äänenä kuullaan Pamela Tolaa.

Saagan seikkailut, Viaplay

Pamela Tola ääninäyttelee animaatiossa Saagan seikkailut.

Pamela Tola ääninäyttelee animaatiossa Saagan seikkailut. Viaplay

Fantasialla höystettyä draamaa

Dome Karukosken ensimmäinen Hollywood-ohjaus kertoo fantasiakirjailija J.R.R. Tolkienista (Nicholas Hoult, kuvassa oik.). Tarina kulkee kirjailijan lapsuudesta aikuisuuteen, ja takaumat väläyttelevät hänen kokemuksiaan ensimmäisessä maailmansodassa. Hiukan sirpaleiseksikin pilkotun Tolkienin kantava teema on ystävyys ja oman paikan löytäminen. Mukana on myös Lily Collinsin (kuvassa vas.) näyttelemä elämän suuri rakkaus.

Tolkienin luoman maailman rakentuminen on läsnä läpi elokuvan, ja hillityt fantasiaelementit elävöittävät draamaa sujuvasti.

Tolkien, la 11.4. Viaplay

Tolkien -elokuvan tarina kulkee kirjailijan lapsuudesta aikuisuuteen.

Tolkien -elokuvan tarina kulkee kirjailijan lapsuudesta aikuisuuteen. Fox searchlight pictures, all rights reserved

Lue myös: Komediaa, dokumentteja ja draamaa – Viikon nettisarjat tarjoavat monipuolista katsottavaa

X