Lapsen arki eroperheessä -dokumenttisarjassa lasten ääni kuuluu aidosti

Jaa artikkeliTilaa Seura
Lapsen arki eroperheessä.
Lapsen arki eroperheessä. © Yle kuvapalvelu
Lapsen arki eroperheessä -dokumentissa lapset juttelevat suuren osan ajasta suoraan kameralle, mutta heidät nähdään myös tukiryhmässä keskustelemassa ammattiauttajien kanssa.

Tanskalaisen dokumenttisarjan Lapsen arki eroperheessä ensimmäisillä minuuteilla tekee mieli vaihtaa kanavaa. Onko lapset todella valjastettu tuomaan ruutuun puolen vuosisadan takaisia asenteita, joiden mukaan itsekkäät erovanhemmat tuhoavat väistämättä jälkikasvunsa elämän?

Kannattaa kuitenkin pysyä kanavalla. Tämä on sympaattinen ja tärkeä sarja, jossa lasten ääni aidosti kuuluu. Lapset juttelevat suuren osan ajasta suoraan kameralle, mutta heidät nähdään myös tukiryhmässä keskustelemassa ammattiauttajien kanssa. Nämä keskustelut ovat erityisen pysäyttäviä. Miten hienosti ja rohkeasti lapset sanoittavat tuntemuksiaan, ja miten avoimesti he näyttävät tunteensa.

Vanhemmat ovat sarjassa vain sivuroolissa, mutta ne kohtaukset, joissa he vilahtavat, ilmaisevat paljon. Pienistä yhteisistä hetkistä välittyy lämpö ja molemminpuolinen suru siitä, ettei enää olla koko aikaa yhdessä. Ensimmäisen jakson koskettavin hetki on äidin ja tyttären keskustelu, jossa tyttö selittää, kuinka paljon aikuisten avoin puhe helpottaisi hänen pahaa oloaan.

Lapsen arki eroperheessä, ma 8.6. klo 19.55 Yle Teema & Fem 

Lue myös: Ilman ihoa: Dokumentti maailman harvinaisimmasta sairaudesta

X