Lasten tasavalta: Minkälainen olisi Suomi, jossa lapset toimisivat päättäjinä?

Jaa artikkeliTilaa Seura
Lasten tasavalta, kuvassa Ella Korpinen ja Osku Perkiö. 
Lasten tasavalta, kuvassa Ella Korpinen ja Osku Perkiö.  © Laura Pohjavirta/Yle
Lasten tasavalta kertoo kouluikäisistä Lennistä (Osku Perkiö, kuvassa oik.) ja Sofiasta (Ella Korpinen, vas.), jotka toimivat Suomen istuvina presidentteinä.

Minkälainen olisi Suomi, jossa lapset toimisivat päättäjinä? Ajatusleikki on kerrassaan mielenkiintoinen, ja siitä onkin saatu paljon irti TV2:n uudessa sunnuntaiaamuja piristävässä lastensarjassa Lasten tasavalta.

Ohjelma kertoo kouluikäisistä Lennistä (Osku Perkiö, kuvassa oik.) ja Sofiasta (Ella Korpinen, vas.), jotka toimivat Suomen istuvina presidentteinä. Heidän lisäkseen lapsia ovat myös maan hallitus ja eduskunta. Kaikkia aikuisia tämä ei kuitenkaan miellytä. Vallankaappaus vaanii ovella.

Koska poliittinen fiktio on nykyisin niin suosittu aihe, on vain luonnollista, että siitä rakennetaan draamaa myös lapsille. Sarjan maailma on viehättävän hupsu, ja se onkin saatu uskottavasti haltuun.

Asiaakin löytyy. Ensimmäinen jakso tarjoaa pätevää ajateltavaa nykyihmisen somekäyttäytymisestä. Dramaturgia sen sijaan hieman ontuu. Aloitusjakso menee yhtä jahkaillessa kuin Koiviston presidenttikaudet. Varsinainen tarina lähtee käyntiin vasta toisessa osassa.

Lasten tasavalta, su 25.10. klo 9.32 Tv2

Lue myös: Elokuva-arvio: Hyvänmielenelokuva Katukatti Bob on tuhkimotarina

X