Lauman uusi jäsen -sarjassa seurataan neljän uuden lemmikinomistajan totuttelua arkeen uuden perheenjäsenen kanssa

Jaa artikkeli
Lauman uusi jäsen
Elämä muuttuu, kun pentu tai rescue-kissa tutustuu uuteen laumaansa © Marika Hill / Five Corners Production Oy / Yle. Yle Kuvapalvelu
Sarja käsittelee eläimen ja ihmisen välistä ystävyyttä, mutta myös niitä suuria tunteita, joita lemmikin ottaminen ja muutos perheen kokoonpanossa herättävät.

Lemmikit ovat aina suloisia, mutta tässä ohjelmassa ihmiset ovat vielä hellyttävämpiä. Pääosin ruotsinkielisessä Lauman uusi jäsen -dokkarisarjassa seurataan neljän eri lemmikin uusia omistajia.

On hauska nähdä Helsingissä asuvan pariskunnan ensireaktio tulevaan perheenjäseneen, lagotto romagnolo -rotuiseen Rambo-koiraan. Siinä missä Oona lähes hihkuu riemusta, Andreas liikuttuu sanattomaksi. Yhdessä perheessä koiran hankintaa lykätään tyttären sydänvian vuoksi, toisaalla lapset joutuvat vakuuttelemaan vanhempiaan, että kissa on hyvä idea.

Ohjelma ei tyydy pelkkään söpöilyyn, vaan muistuttaa myös käytännön asioista: arkisista kuluista, ostamiseen liittyvistä paperitöistä ja vakuutuksesta. Viima-kissan ultraäänitutkimukseen liittyvät toimenpiteet nukutuksineen näytetään myös.

Toisessa jaksossa osa lemmikeistä alkaa asettua uusiin koteihin. Samalla nostetaan tapetille, mikä merkitys arvoilla on lemmikkiä hankittaessa. Miten esimerkiksi vegaani kissanomistaja Ines suhtautuu siihen, että kissa on lihansyöjä?

Lauman uusi jäsen, ma 18.10. klo 19.00, Teema & Fem 

X