Elokuva-arvio: Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset -elokuva on jännittävä ja surrealistinen näkökulma ajan ajatuksiin

Jaa artikkeli
Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset
Tosirakkauden edessä on nöyrryttävä, vaikka kapina jäisi kesken. Kuvassa Heidi (Rosa Honkonen) ja fantasia-Lauri (Otto Laitinen).  © Lars Johnson / Yle kuvapalvelu
Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset läpsii päin rooliodotuksia. Hannaleena Haurun filmi on viime vuosien ilahduttavimpia suomalaisavauksia.

Hieno, omaperäinen esikoiselokuva Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset läpsii päin rooliodotuksia. Hannaleena Haurun filmi on viime vuosien ilahduttavimpia suomalaisavauksia. Nuorten naisten Sadun ja Heidin käydessä kommandosotaa parisuhdemarkkinoiden imeliä kaavamaisuuksia vastaan eivät edes satiiriset käsitteet ”Geishakoulu”, ”lätkävaimo” ja ”Rahkaristeily” kuulosta mitenkään osumattomilta.

Vuoropuhelu on niin iskevästi kirjoitettua ja esitettyä, että voi olettaa sen väsätyksi suoraan kapinakaksikon johtavan skeptikon Sadun esittäjän Inka Haapamäen suuhun. Häntä tuskin on haettu koekuvauksien kautta.

Toinen avioseremonioiden vastaisiin iskuihin osallistuva likka (Rosa Honkonen) sattuu itse rakastumaan NHL:ään valittuun nuorisokiekkoilijaan Lauri Mäntyvaaraan (Tiitus Rantala). Lankeaminen on tottakai kapinoinnin kannalta pannukakku. Kaikki eivät sulata Laurin tuuheita ripsiä, mutta kuvallisestikin revittelevä leffa on jännittävä, surrealistinen näkökulma ajan ajatuksiin.

****

Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset, pe 31.7. klo 21.55 Tv2

Lue myös: Elokuva-arvio: Erottamattomat on vakava arkidraama kahdesta sisaruksesta

X