Lego Masters Suomi etsii taituria – Tuomari Esa Nousiainen menestyksen reseptistä: ”Elementit ovat tarinankerronta, luovuus ja tekninen osaaminen”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Jaakko Saariluoma ja Esa Nousiainen
Juontaja Jaakko Saariluoma (vas.) on ruudussa tuttu näky, mutta kilpailun tuomarille Esa Nousiaiselle (oik.) pesti on ensimmäinen televisiossa. © MTV3
Tanskassa Legolla luovana johtajana työskentelevä Esa Nousiainen nähdään uutuusohjelmassa tuomarina juontaja Jaakko Saariluoman rinnalla. Legolle Nousiainen päätyi aikanaan kuin kohtalon ohjaamana.

Legoista ja legoilla rakentelusta on kokemusta varmasti kaikilla. Joku on ehkä rakentanut lapsensa, ja joku lapsenlapsensa kanssa, mutta useimmilla näin 2020-luvulla on varmasti jo omaakin kokemusta tuon tanskalaisen rakennussarjan tarjoamista riemuista.

Näin on myös Lego Masters Suomitelevisiokilpailussa tuomarin roolissa nähtävällä Esa Nousiaisella. Legolla työskentelevä luova johtaja kertoo olleensa legorakentelija pienestä saakka.

”Ihan pienestä aina parikymppiseksi asti olen rakennellut. Viimeisinä vuosina rakentelin Technic-Legoja. Sitten tuli jonkin verran taukoa, armeija, opiskelut ja näin poispäin, mutta jollain tavalla se on sinäkin aikana ollut mukana”, Esa Nousiainen kertoo.

Tuomarina toimiva Esa Nousiainen jakaa kilpailijoille tehtävät

Uudessa ohjelmassa on Nousiaisen mukaan tarkoituksena löytää Suomen parhaat legorakentajat. Ohjelmaan valitut kisaajat ovat maan parhaimmistoa legorakentamisen saralla.

”Annan heille tehtävän joka jaksossa, ja kilpailijat sitten rakentavat ja toteuttavat aikarajan puitteissa sen oman visionsa mukaan. Jakson lopussa työt arvioidaan ja aina välissä joku tippuu”, Esa Nousiainen sanoo.

Britanniasta lähtöisin oleva Lego Master -ohjelma on pyörinyt Britannian lisäksi ennen Suomea muun muassa Australian ja Yhdysvaltojen televisioissa. Nousiaiselle televisiopesti on ensimmäinen laatuaan.

Lue myös: Ura Nokialla vaihtui minifiguureiden maailmaan – Luova johtaja Esa Nousiainen nauttii hahmosuunnittelusta, vaikka legoukot tulevat välillä uniinkin

Lego Masters Suomi yhdistää monia ikäpolvia

Lego Master Suomi -ohjelmassa Nousiainen jakaa kilpailijapareille tehtävät ja arvostelee ne, mutta ne eivät ole hänen itsensä keksimiä vaan tulevat formaatin kautta.

Arvostelukriteerit ovat Nousiaiselle selvät. Niissä on kolme tärkeää elementtiä, ja arvostelussa on syytä olla reilu ja oikeudenmukainen.

”Kolme tärkeää elementtiä, mitkä jokaisessa kilpailurakennelmassa katsotaan, ovat tarinankerronta, luovuus ja tekninen osaaminen.”

Ohjelman voisi kuvitella kiinnostavan monia ikäpolvia, jotka ovat tanskalaismenestyksen parissa koskaan aikaansa viettäneet.

Tätä toivoo myös tuomari.

”Mielestäni tässä keskiöön nousee se yhdessä tekeminen ja luovuus, mikä toivottavasti välittyy myös sinne kotisohville, missä perheet ohjelmaa toivottavasti yhdessä katsovat.”

Lego Masters Suomi, to 17.3. klo 20.00, MTV3

Lue myös: Jaakko Saariluoma sai uuden perheenjäsenen: ”Mua huijattiin!”

X