Life kertoo Dennis Stockin ja James Deanin ystävyyssuhteesta vasten menestyksen ja tappion paineita

Jaa kaverilleTilaa Seura
Life
Dane DeHaan on James Dean ja Robert Pattinson valokuvaaja Dennis Stock. © HERO

Hollantilainen Anton Corbijn aloitti uransa rocktähtiä ikuistavana ja heidän musiikkivideoitaan ohjaavana valokuvaajana. Niinpä hänen ensimmäinen pitkä näytelmäelokuvansakin Control (2007) käsitteli rocktähteä, itsemurhaan ajautunutta Joy Division -yhtyeen nokkamiestä Ian Curtisia. Tähteä kuvaavan valokuvaajan jäljillä Corbijn on myös tuoreimmassa näytelmäelokuvassaan Life.

Tähti on James Dean ja valokuvaaja Dennis Stock, joka 1955 teki samana vuonna kuolleesta Deanista Life-lehteen kuuluisan valokuvaesseen Moody New Star.

Surumielinen tarina kahdesta levottomasta, unelmaansa 1950-luvun Yhdysvalloissa etsivästä nuoresta miehestä kantaa vahvan tunnelmansa näyttelijöidensä varassa. Corbijn kuvaa valokuvaesseen tekoprosessia sekä Stockin ja Deanin ystävyyssuhdetta vasten menestyksen ja tappion paineita, jotka uhkaavat tuhota miesten yksityiselämän.

Life on kokonaisuutena hieman ponneton, mutta Robert Pattinson Stockin roolissa ja Dane DeHaan James Deanina selviävät rooleistaan yllättävänkin hyvin. Ben Kingsley on herkullisen häijy pikkuroolissaan studiopomo Jack Warnerina.

Life, pe 11.1. klo 21.00 Hero

X