Lisää löylyä, Hjallis ja Jethro! Keskusteluohjelmassa löylytetään kotimaisia vieraita

Jaa artikkeliTilaa Seura
 Hjallis Harkimon ja Jethro Rostedtin keskusteluohjelma Lisää löylyä, Hjallis ja Jethro!
 Hjallis Harkimon ja Jethro Rostedtin keskusteluohjelma Lisää löylyä, Hjallis ja Jethro! © Nelonenmedia
Lisää löylyä, Hjallis ja Jethro! pyrkii avoimesti 90-luvun klassikon, Hyvien herrojen, perilliseksi. Onnistuuko sarja tässä vai jääkö se lihaa syövien heteromiesten vastaiskuksi?

Liike-elämän, julkisuuden ja poliitiikan monitoimimiehet Hjallis Harkimo ja Jethro Rostedt vetävät Nelosen uutta keskusteluohjelmaa Lisää löylyä, Hjallis ja Jethro! Sarjassa löylytetään kotimaisia vieraita lööppijulkkikisista poliitikkoihin.

Sarja pyrkii avoimesti 90-luvun klassikon, Hyvien herrojen, perilliseksi. Onnistuuko sarja tässä vai jääkö se lihaa syövien heteromiesten vastaiskuksi #metoon jälkeiseen kulttuurisotaan? Sarjan vieraat viittaavat jälkimmäiseen, sillä Hjalliksen saunassa hikoilevat muun muassa Timo Soini, Aku Louhimies ja Tiina Jylhä.

”Nykyään uutistulvassa tapahtuu niin paljon, että usein se kohun keskellä ollut ihminen jää hämärän peittoon. Ohjelman tarkoituksena on jututtaa juuri näitä ihmisiä”, Jethro kertoi Iltalehdelle toukokuussa.

Yllätykseksi jää, miten isännät jakavat roolit keskenään. Hjalliksen tyyli on ollut kahdesta kärkkäästä kärkkäämpi. Liike Nytin perustaja on nimittänyt muun muassa työmarkkinaosapuolia kampaviinerin mussuttajiksi ja Suomen korona-ajan maskilinjauksia pelleilyksi.

Jethron aiemmat ohjelmat taas lupaavat lähinnä kohkaamista pilke silmäkulmassa, mutta Dplayn dokumenteissaan Jethro on tarttunut myös vakavampiin aiheisiin, kuten suomalaisten ylipainoon. Roolit voivat siis myös yllättää.

Lisää löylyä, Hjallis ja Jethro! ke 19.8. klo 20.00 Nelonen

Saunassa sanaillaan

Suomessa on aina tehty päätöksiä saunassa. Presidentti Kekkosen saunassa käytiin aikakauden kovimmat poliittiset keskustelut.

1990-luvulla saunakabinettien salaisuudet tuotiin tv-ruutuihin faktasta ammentavana fiktiona. Hyvät herrat esitteli vallankäyttäjän ja öykkärin, kauppaneuvos Paukun ja hänen vävy- ja juoksupoikansa ”Tollon”. Sarjassa vierailivat aikakauden kärkipoliitikot, kuten Sauli Niinistö, Tarja Halonen ja Martti Ahtisaari. Erittäin suositun sarjan kirjoittivat politiikan sisäpiiriläiset Aarno Laitinen ja Lasse Lehtinen, joten todellisuuspohja oli vakuuttava.

Hyvät herrat on pulpahdellut pintaan aika ajoin. 90-luvun lopussa tehtiin lyhyt spin-off Herrat nauraa ja vuonna 2009 Donna Paukku. Myös keskiviikkona Nelosella alkava Lisää löylyä, Hjallis ja Jethro! tunnustaa suoraan yhteytensä Hyviin herroihin. Tällä kertaa mukana ei kuitenkaan ole näyttelijöitä, eikä varmaan alkuperäisen sarjan parodiaakaan. Hjallis Harkimo on toiminnan mies, joka kyllästyi kokoomuksessa rivimiehen asemaan. Hän perusti oman puolueen Liike Nytin, jonka vankkureihin hyppäsi myös Jethro Rostedt. Hjallis ja hänen pikkupuolueensa pääsee melkoisen näkyville lauteille television primetimeen.

Onnimanni Liukkonen

Lue myös: Entä jos? Jossittelun ammattilainen Jari Tervo luotsaa oman keskusteluohjelman

X