Löikö Mörkö sisään? Koko kansan Marko ”Mörkö” Anttila yllättyi suosiosta

Jaa artikkeliTilaa Seura
Lempäälästä ponnistanut, nyt KHL:ssä Jokereissa pelaava laitahyökkääjä antaa itsestään vaatimattoman kuvan.
Lempäälästä ponnistanut, nyt KHL:ssä Jokereissa pelaava laitahyökkääjä antaa itsestään vaatimattoman kuvan. © Mtv oy
Kultaiset Leijonat on kaksiosainen dokumentti kultajuhliin päättyneestä MM-kiekkoturnauksesta ja sen sankareista.

Kaksiosainen Kultaiset Leijonat -dokumentti palaa Suomi-kiekon alkulähteille, jolloin pelaajat kolasivat luonnonjäiltä lumet päästäkseen pelaamaan. Ensimmäinen arvokisamitali oli hopea Calgaryn talviolympialaisissa 1988. Valtava henkinen kynnys ylitettiin, kun ymmärrettiin, että Suomi voi menestyä. Pohjatyön hedelmistä nautitaan nyt – nuoriin pelaajiin valetaan uskoa ja suomalainen jääkiekko kukoistaa.

Keväällä Havis Amandan patsas oli kovilla ja Kauppatorilla raikasi Löikö Mörkö sisään? -rallatus. Suomi voitti kolmatta kertaa jääkiekon MM-kultaa. Leijonien kapteeni, yli kaksimetrinen Marko MörköAnttila, 34, nousi Suomen sankariksi.

Lempäälästä ponnistanut, nyt KHL:ssä Jokereissa pelaava laitahyökkääjä antaa itsestään vaatimattoman kuvan. Hän toteaa Tulosruudun syyskuussa kuvatussa haastattelussa, että yksi ihminen sai turhan paljon huomiota MM-huumassa. Anttila kuitenkin myöntää onnistuneensa tärkeissä paikoissa.

Keskiviikkona esitettävä dokumentin toinen osa seurailee, mitä tapahtui viime kevään MM-kisojen kulisseissa: vapaapäivänä ja hierojalla. Joukkueen omissa kultajuhlissa Anttila kiittelee mukana eläneitä. Hurmos huipentuu Kaisaniemen kansanjuhlassa.
”Vähän jopa jännittää”, toteaa Anttila ennen lavalle nousua.

Kultaiset Leijonat, ti 17.12. ja ke 18.12. klo 21.00 Mtv3

Lue myös: 95 yhdistää jääkiekon maailmanmestaruuden ja suomalaisen itsetunnon yhteen elokuvaan

X