Lukas Moodyssonin ohjaama ihmissuhdedraama Mammutti sijoittuu New Yorkiin ja Kaukoitään

Jaa artikkeliTilaa Seura
Mammutti
Michelle Williamsin ja Gael Garcia Bernalin näyttelemän newyorkilaisparin vauraasta elämästä puuttuu jotain. © Memfis Films / Yle Kuvapalvelu

Kuka olisi arvannut, että Lukas Moodysson joutuu tekemään kompromissielokuvan, jossa ruotsalaisohjaajan hienot teemat on aseteltu varmistellen tarjottimelle. Näin kävi, kun Moodysson oli Fucking Åmålin ja Lilja 4-everin välittömän sykkeen jälkeen tuhrinut pari elokuvaa, jotka koettiin sietämättömän kokeellisiksi.

Mammutissa on isompi budjetti kuin Moodyssonin hiteissä ja hudeissa. New Yorkiin ja Kaukoitään sijoittuva elokuva on jopa äitelä huolessaan ihmisen globaalista tilasta ja kaikesta kohtaamattomuudesta suhteessa omaan jälkikasvuun. Peliguru Leon ja lääkäri Ellenin (Gael Garcia Bernal ja Michelle Williams) utelias seitsenvuotias alkaa kiintyä tämän eliittiperheen filippiiniläiseen taloudenhoitajaan. Hän taas joutui jättämään omat pikkupojat kotimaahan lähtiessään tienaamaan.

Näyttelijäntyö on moitteetonta. Moodysson vain hukkasi raa’an paljaan tunnevoiman, jolla alkujaan lähti kaivertamaan aivan omaa tyyliä elokuviin.

Mammutti, su 28.7. klo 21.00 Yle Teema & Fem

X