Lumienkelit on yhteiskunnallisesti tarkkanäköinen dekkarisarja

Jaa artikkeliTilaa Seura
Lumienkelit
Jenniä esittää kuvan Josefin Asplund (Viikingit, Top Dog) toistaiseksi ehkä vahvimmassa roolissaan ja Alice-poliisia Eva Melander (Rebecka Martinsson). © Johan Paulin/SVT
Pohjoismaissa osataan tehdä erinomaisia tv-sarjoja, joissa yhdistyvät trilleriainekset ja yhteiskunnallinen tarkkanäköisyys.

Ruotsalais-tanskalaisena yhteistuotantona valmistunut kuusiosainen Lumienkelit tulee meille erinomaisten ruotsalaisarvioiden kannattelemana, ja osoittautuu maineensa veroiseksi. Raastava dekkarijuoni kohtaa monitasoisen ruotsalaisen yhteiskunnan ja tarinan henkilöiden kipupisteiden tarkastelun.

Jouluaattona kolmikymppinen Jenni herää unilääketokkurasta ja huomaa vauvansa kadonneen perheen asunnosta. Aluksi Jenni luulee miehensä Sallen ottaneen riidan jälkeen lapsen, mutta Sallen tultua kotiin selviää, että vauva on todella kadonnut.

Sosiaalisesti heikoilla oleva perhe ei halua poliisia tonkimaan asioitaan, mutta tapahtuneen vakavuus tuo väistämättä poliisin paikalle. Ja koska Jenni ei muista katoamisyön tapahtumista mitään, epäilyt kääntyvät häneen. Onko stressaantunut, pilleririippuvainen äiti tehnyt lapselleen jotain?

Tanskalaisen Mette Heenon käsikirjoittamassa sarjassa vilisee tuttuja ruotsalaisnäyttelijöitä. Jenniä esittää kuvan Josefin Asplund (Viikingit, Top Dog) toistaiseksi ehkä vahvimmassa roolissaan ja Alice-poliisia Eva Melander (Rebecka Martinsson).

Lumienkelit, ma 3.5. klo 22.00, Teema & Fem 

X