Elokuva-arvio: Luokkakokous -elokuvan jatko-osan huumori syntyy tutun äijäkolmikon kiusallisista tilanteista

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Luokkakokous
Jaajo Linnomaan, Aku Hirviniemen ja Sami Hedbergin äijäkolmikko joutuu taas jos jonkinlaisiin kiusallisiin tilanteisiin.
Luokkakokous keräsi yli puoli miljoonaa katsojaa. Oli siis luontevaa tehdä sille seuraaja. Kiusallisille tilanteille annetaan jatko-osassa tilaa kehittyä.

Tanskalaiseen menestyskomediaan perustunut Luokkakokous keräsi yli puoli miljoonaa katsojaa. Oli siis luontevaa tehdä sille seuraaja, joka sekin on uusintaversio alkuperäiselokuvan jatko-osasta.

Lainatavaran leima näkyy elokuvan jatko-osassa. Eikä se ole yksinomaan huono asia. Tanskalaiselle huumorille tyypillinen räävittömyys tuo uutta väriä sovinnaiseen kotimaiseen komediakerrontaan. Jatko-osa on sitä paitsi paljon parempi kuin sen kömpelö edeltäjä.

Tällä kertaa ohjaaja-käsikirjoittaja Taneli Mustonen on saanut hahmot toimiviksi. Aku Hirviniemi, Jaajo Linnomaa ja Sami Hedberg esittävät tuttua äijäkolmikkoa polttareissa ja hautajaisissa. Nyt teoillakin on seurauksensa. Huumori syntyy kiusallista tilanteista, joille jatko-osassa annetaan tilaa kehittyä.

Luokkakokous 2, ti 8.12. klo 21.00 Nelonen

Lue myös: Elokuva-arvio: Jäätävä polte -elokuvassa kytee kylmän sodan paranoidi henki

X