Luontosinfonia tallentaa luontomme monimuotoisuutta upein kuvin

Jaa artikkeliTilaa Seura
Marko Röhrin Luontosinfonia.
Marko Röhrin Luontosinfonia. © Yle kuvapalvelu
Marko Röhrin dokumentti Luontosinfonia on kunnianhimoinen monitaiteellinen aluevaltaus, jollaista ei Suomessa ole ennen tehty.

Tuottaja Marko Röhrin rakkaus luontoon näkyy monissa hänen töissään. Dokumentit Metsän tarina ja Järven tarina osoittautuivat ehkä yllättäviksikin teatterimenestyksiksi. Niiden sukulaistyö Luontosinfonia on puolestaan kunnianhimoinen monitaiteellinen aluevaltaus, jollaista ei Suomessa ole ennen tehty.

Röhrillä on sukeltajan ammattitutkinto. Hänen omat ohjaustyönsä katsovat maailmaa usein vedenpinnan alta ja hänen sukeltavan kuvaajan kameransa on ollut monessa muussakin produktiossa mukana. Röhrin ohjaama, kirjoittama ja tuottama Luontosinfonia tallentaa luontomme monimuotoisuutta upein kuvin, joista monet vaikuttavimmat löytyivät vesistä ja syvyyksistä.

Eläimet ja kasvit joko tunnistaa tai ei, selostajaa ei nyt kuulla. Ääniraidan täyttää ja kerrontaa johdattaa elokuvasäveltäjä Panu Aaltion musiikki. Kuvat siis palvelevat ääntä, eikä päinvastoin, jos yhteistyön marssijärjestyksen karkeasti kärjistää. Soinnit maalaa Vantaan viihdeorkesteri, Grex Musicus -kuoro sekä solisti Johanna Kurkela.

Luontosinfonia, la 2.1. klo 18.15 Tv1

Lue myös: Elämämme Galapagossaarilla: Dokumentti yhdistää matkailuohjelman ja luontodokumentin

X