Maailmaa pelastamassa -keskusteluohjelmassa pohditaan ilmastokriisiä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Maailmaa pelastamassa.
Maailmaa pelastamassa. © Alfatv
12-osaisen Maailmaa pelastamassa -keskustelusarjan vetää Sanna Stellan. Erittäin tervetulleen sarjan aloituskokoonpano on harjaantunutta puhumaan tajuttavasti.

Maailmaa pelastamassa –sarja nostaa AlfaTV:n profiilia kummasti. Huomatkaa vielä esitysaika perjantain primetimessa! 12-osaisen keskustelusarjan vetää Sanna Stellan. Idea on kuitenkin vihreän professorin, ex-kansanedustajan Eero Paloheimon, jonka huvilalle Tuusulanjärvelle ensimmäisen jakson vieraat istuutuvat. Ehdottikohan Paloheimo sarjaansa muille kanaville?

Alkuun nimetään kriiseistä ehdottomin ja sitten kiireellisin. Ilmasto- ja tulevaisuuslobbarit Sini Harkki ja Leo Stranius sekä kirjailija Risto Isomäki nostavat helposti kiireellisimmäksi ilmastokriisin. Paloheimoa järkyttää, että ihmiskunta istuu kuin elokuvissa odottaen, kuinka käy.

Erittäin tervetulleen sarjan aloituskokoonpano on harjaantunutta puhumaan tajuttavasti. Varsinkin Isomäki on lempeä ja konkreettinen, vaikka viestit ovat kovia. Toisaalta korona osoitti hallitusten ja ihmisten sittenkin olevan valmiita isoihin rajoituksiin. Siitähän saattaisi koitua oppia myös pysyvämpiin muutoksiin elämäntavassa.

Maailmaa pelastamassa, pe 18.9. klo 21.00 Alfatv

Lue myös: Maaseudulta maailmalle: Lasse Lehtinen, Seppo Hovi ja jälleenrakennuksen Suomi

X