Maailmojen sota: Eleanor Tomlinson vastaan marsilaiset

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Eleanor Tomlinson sarjassa Maailmojen sota.
Eleanor Tomlinson sarjassa Maailmojen sota. © Yle kuvapalvelu
H. G Wellsin scifi-klassikosta Maailmojen sota nähdään uusintana kaksiosaisen brittiläissarja, jossa Marsista saapuva uhka aiheuttaa pelkoa ja tuhoa viktoriaanisessa Englannissa.

Scifi-klassikosta Maailmojen sota ovat ohjanneet omat versionsa sekä Orson Welles että Steven Spielberg. Nyt H. G Wellsin klassikosta nähdään uusintana kaksiosaisen brittiläissarja, jossa Marsista saapuva uhka aiheuttaa pelkoa ja tuhoa viktoriaanisessa Englannissa.

Sarjan naispääosaa Amya esittää Eleanor Tomlinson, jonka suomalaiset katsojat muistavat erityisesti suositun ja kiitellyn Poldark-sukusaagan Demelzan-roolistaan.

Tomlinson iloitsee vahvojen naisten esiinmarssista televisiossa ja valkokankaalla. ”Amy on tienraivaaja ja hyvin moderni nainen verrattuna muihin aikalaisiinsa. Hänellä on suhde naimisissa olevaan Georgeen, mikä tekee heidän yhdessäolostaan poikkeuksellisen vuoden 1905 mittapuun mukaan”, Tomlinson kommentoi rooliaan britishperioddramas.com -sivustolla joulukuussa 2019.

Sarjan käsikirjoittaja Peter Harness on luonut Amyn hahmon varta vasten Maailmojen sodan sarjaversioon.

”Uuden henkilöhahmon luominen oli mielenkiintoinen kokemus ja koko kuvaustiimi toimi uskomattoman hienosti yhteen. Sain haastaa itseäni uudella tavalla Amyn roolissa”, Tomlinson kertoi BBC One -kanavalla kuvausten päätyttyä viime marraskuussa.

Maailmojen sota, ti 25.8. klo 21.45 Tv2

Lue myös: Maailmojen sota on brittiläisin voimin tehty tulkinta H. G. Wellsin scifi-klassikosta

X