Maailmojen sota on brittiläisin voimin tehty tulkinta H. G. Wellsin scifi-klassikosta

Jaa artikkeliTilaa Seura
Kaksiosainen Maailmojen sota sijoittuu 1900-luvun alkuun.
Kaksiosainen Maailmojen sota sijoittuu 1900-luvun alkuun. © Yle kuvapalvelu
Äskettäin meillä alkoi Fox-kanavalla nykyaikaistettu tv-sarjaversio H. G. Wellsin scifi-klassikosta Maailmojen sota. Nyt vuorossa on BBC:n tuottama, meillä kahdessa osassa esitettävä tv-sarja.

BBC:n Maailmojen sota on sijoitettu 1900-luvun alkuun, siis lähemmäs H. G. Wellsin kuvaamaa 1800-luvun loppua. Yllättävää kyllä, Peter Harnessin käsikirjoittama Maailmojen sota on ensimmäinen aiheesta tehty brittisarja.

Journalisti George (Rafe Spall) on jättänyt rakkaudettoman avioliittonsa ja muuttanut yhteen nuoren Amyn (Poldark-sarjan Demelza, Eleanor Tomlinson) kanssa. Sehän ei edwardiaanisessa Englannissa ole lainkaan soveliasta, joten pariskunta saa kokea syrjintää lähes kaikilta tahoilta. Georgen ja Amyn ongelmat alkavat kuitenkin näyttää pieniltä, kun Marsista ilmestyy hyökkääjiä tuhoamaan ihmiskuntaa.

Draamana hieman ontuva sarja on kiusallinen sekoitus BBC:n laatuepookkia, teennäisiä hidastuksia, massiivisena vellovaa musiikkia ja kökköjä digitehosteita. Sitä katsoessa tulee mieleen, onko se EU-myönteisten tv-tekijöiden symbolinen varoitus brexitin vaaroista. Etenkin kun erään ministerin mahtipontisista puheista tulee väkisinkin mieleen Boris Johnson.

Maailmojen sota, ma 2.12. klo 21.30 Tv2

Lue myös: War of the Worlds – eloonjäämistaistelu ylivoimaiselta vaikuttavaa vihollista vastaan alkaa taas

X