Maaseudulta maailmalle: Lasse Lehtinen, Seppo Hovi ja jälleenrakennuksen Suomi

Jaa artikkeli
Lasse Lehtinen ja Seppo Hovi sarjassa Maaseudulta maailmalle.
Lasse Lehtinen ja Seppo Hovi sarjassa Maaseudulta maailmalle. © Ilmari Fabritius / Yle
Sarjassa Maaseudulta maailmalle Lasse Lehtinen ja Seppo Hovi muistelevat, miten jälleenrakennuksen Suomen yhteiskunnallinen ja kulttuurinen muutos tapahtui.

Lasse Lehtisellä ja Seppo Hovilla on hienosti kanttia letkeisiin historiasarjoihinsa, jotka näennäisesti koostuvat vain juttelusta. Kaksikko on kuitenkin sisäistänyt kunnioitettavan määrän tietoa.

Puutetta ei myöskään ole herkullisista omakohtaisista kokemuksista 1950–60-luvuista, jotka ovat aiheena Maaseudulta maailmalle -sarjassa, potpurissa suurista ikäluokista.

Neliosainen sarja on uusinta keväältä. Muusikko Hovi oli jo polvenkorkuisena viisi vuotta Ylen Lastenradiossa yrittäen pitää pokkaansa vaikkapa Pentti Siimeksen esittäessä vieressä kiinalaista kokkia Kapteeni Puhurin seikkailut -kuunnelmassa.

Toimittaja-poliitikko Lehtinen taas paljastaa pidelleensä vuonna 1967 pirtsakkaa tähteä Pirkko Mannolaa kaksi tuntia sylissään Seuran joulunumeron kansikuvauksissa.

Mannolakaan ei sitä ehkä tiedä, sillä Lehtinen oli naamioitu joulupukiksi. Toki raju idänpolitiikkakin kulkee muistojen virrassa. Lehtisen maailmankuvan arkkikonna Kekkonen saa ensimmäiset piikitykset pian.

Maaseudulta maailmalle, su 23.8. klo 15.00 Tv1

Lue myös: Tunne ja järki: Tarja Halosen ja Iiro Rantalan musiikkiseikkailu

X