Maatila pitää Tarinanmetsästäjät -sarjan Minna Suurosen jalat maassa ja kädet mullassa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Minna Suuronen näyttelee sarjassa Tarinanmetsästäjät.
Minna Suuronen näyttelee sarjassa Tarinanmetsästäjät. © Ari Heinonen/Kuvaryhmä/SKOY
Tarinanmetsästäjät -sarjan ensimmäisessä jaksossa ammennetaan joensuulaisista tavoista ja ihmisistä. Hotellin henkilökunta ja asiakkaat joutuvat kummien tapahtumien pyörteisiin.

Uusintana esitettävät Tarinanmetsästäjät -lyhytelokuvat syntyivät viikossa. Ylen ja Ryhmäteatterin työryhmä matkusti ympäri Suomea ja poimi elokuvien teemat kunkin viikon kaupungin paikallisista aiheista. Alun perin jaksoissa nähtiin sekä tekemisen prosessi että valmis lyhytelokuva. Nyt esitetään vain lyhytelokuvat, jotka pistävät näyttelijöiden heittäytymiskyvyn todelliseen testiin.

Ensimmäisessä jaksossa ammennetaan joensuulaisista tavoista ja ihmisistä. Hotellin henkilökunta ja asiakkaat joutuvat kummien tapahtumien pyörteisiin. Minna Suurosen näyttelemä siivooja Malla Naukkarinen yrittää auttaa miestä, joka on sotkeutunut rikollispiireihin.

Suuronen näki työskentelytavan myös uutena mahdollisuutena.

”Se oli mielenkiintoista ja haaste itselleni – nyt oli mahdollisuus kokeilla erilaisia rytmejä ja asenteita”, hän kuvaili Ylelle sarjan ilmestymisen aikoihin.

Suuronen on jo vuosia asunut miehensä Antti Virmavirran kanssa Vihdissä maatilalla. Yksi syy maalle muuttoon oli, että pari halusi tarjota kolmelle tyttärelleen mahdollisuuden varttua lähellä luontoa. Suuronen on kertonut, että kotona riittää tekemistä niin paljon, että jalat pysyvät maassa. Vapaa-ajallaan hän pitää erityisesti kasvimaansa kitkemisestä.

Tarinanmetsästäjät, to 4.6. klo 20.00 Tv1

Lue myös: Tervetuloa Sjölyckaniin -komediasarjan näyttelijä Malin Cederbladh aloitti esiintymisen jo lapsena

X