Madventures Suomi: Maailmanmatkailua maakuntatasolle

Jaa artikkeliTilaa Seura
Riku Rantala ja Tunna Milonoff seikkailevat sarjassa Madventures Suomi.
Riku Rantala ja Tunna Milonoff seikkailevat sarjassa Madventures Suomi. © Sami Levo / Nelonen
Madventures Suomi tuli kuuluisaksi rentouden, tiedon ja kokeilun yhdistäjinä. Ensimmäinen kotikutoinen kausi esitettiin jo 18 vuotta sitten.

Madventures Suomi toimii kuin Arman Alizad: maailmanmatkailu siirretään maakuntatasolle. Tämä on osa television itseenkääriytymistä ja tuotannollisesti kätevä ratkaisu perheellisille tekijöille. Tunnelma on kuin Trainspottingin kakkososassa, kun keski-ikäiset venyttelevät nuoruutensa hurjisteluun.

Ensimmäinen kotikutoinen kausi esitettiin jo 18 vuotta sitten. Kolmas, jäykistynyt kansainvälinen tuotanto tuli ulos 2009. Viime vuosina kaksikko on tehnyt työtä harkitsevina studiokeskustelijoina Docventuresissa.

Aloituksessa he veneilevät Lemmenjoen kultakaivoksilla kuin olisivat Amazonilla. Puhe Suomen heimoista on päälleliimattua eksotismia. Seuraavissa osissa aiheena ovat parantajien ja runonlaulajien heimot. Tyyli on hukassa, kun 2000-luvun alun visuaalisiin kikkoihin yhdistetään Ylen eräsarjojen valjuus. Vanhaa taikaa vilahtaa, kun Tunna Milonoff oksentaa hapansilakkaa. Riku Rantala unohtaa puskafarssimaisen Hunter S. Thompsonin esittämisen, mutta vain hetkeksi.

Madventures Suomi, ti 31.3. klo 21.00 Nelonen

Lue myös: Farmi Suomi tarjoaa viihdettä ilman nykyaikaisia mukavuuksia

X