Majakkamurha-rikossarja vie Jyllanin länsirannikolle, jossa kukaan paikallisista ei luota poliisiin

Jaa artikkeliLähetä vinkki
© Martin Dam Kristensen / Tv 2/Danmark A/S / Yle
© Martin Dam Kristensen / Tv 2/Danmark A/S / Yle
Poliisin peitetehtävien spesialisti, tanskalainen Helen ja saksalais-tanskalainen murhatutkija Thomas tutkivat majakkamurhaa.

Tanskan Jyllannista löytyy upeita rantoja täynnä valkeaa hiekkaa. Semmoiseen viittaa myös turistiparatiisi Hvide Sanden nimi, mutta A.J. Kazinskin luomassa kahdeksanosaisessa sarjassa on myös paljon pimeää ja arvoitusta.

Surffailulomaa viettänyt saksalainen nuorimies surmataan julmasti paikallisessa majakassa. Tapausta tutkimaan lähetetään poliisin peitetehtävien spesialisti, tanskalainen Helen ja saksalais-tanskalainen murhatutkija Thomas. 

Nainen potee äititraumaa, jälkimmäinen lesken tuskaa ja kaupan päälle vielä katsoo tanskalaisia pitkin nenänvarttaan. Aviopariksi heidän kuitenkin pitää viran puolesta tekeytyä.

Ensikohtaamisessa on passiivis-aggressiivista rattiraivoa ja muuta kitkaa, mutta vaikka ennakkoon oli nähtävissä vain kaksi jaksoa, ei ole vaikeaa arvata, mihin suuntaan suhteet kehittyvät. Mainiosta Perilliset-sarjasta tutut Marie Bach Hansen (kuvassa) ja Carsten Björlund tietävät alusta alkaen, että nyt tehdään vähän kevyempää ja arkisempaa muunnelmaa supersuositusta Sillasta.

Majakkamurha, pe 8.10. klo 22.00, TV1

X