Manchester City ja Inter Milan kohtaavat Mestarien liigan finaalissa – City lähtee otteluun suurena ennakkosuosikkina

Asiantuntija Antti Niemi uskoo italialaisen Interin pelaavan finaalissa puolustustaktiikalla joko vapaaehtoisesti tai pakotettuna. Manchester Cityn norjalainen hyökkääjätähti Erling Haaland janoaa lisää maaleja.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Mestarien liigan välierässä Manchester City tiputti viime vuoden voittajan Real Madridin­ yhteismaalein 5–1. Noissa peleissä Erling Haaland (kuvassa keskellä) jäi maaleitta. © MVPhotos

Asiantuntija Antti Niemi uskoo italialaisen Interin pelaavan finaalissa puolustustaktiikalla joko vapaaehtoisesti tai pakotettuna. Manchester Cityn norjalainen hyökkääjätähti Erling Haaland janoaa lisää maaleja.
Teksti: Jukka Vuorio

Lauantaina pelattavassa jalkapallon Mestarien liigan finaalissa kohtaavat englantilainen Manchester City ja italialainen FC Internazionale Milano, joka englanninkielisessä maailmassa tunnetaan paremmin nimellä Inter Milan.

Finaalin tv-lähetyksen toinen asiantuntijakommentaattori on Antti Niemi, joka pelasi pitkän uran maalivahtina ja vastaa tällä hetkellä Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen maalivahtivalmennuksesta.

Antti Niemi © Jukka Koskinen

Antti Niemi © Jukka Koskinen

Niemi ei muista moneen vuoteen Mestarien liigan finaalia, jossa ennakkoasetelma olisi ollut näin selkeästi toisen puolella, sillä kolme Valioliigan mestaruutta peräkkäin voittanut City lähtee otteluun suurena ennakkosuosikkina.

Cityn riveissä maailman paras pelaaja

Cityn Erling Haaland on tällä hetkellä monen asiantuntijan mielestä maailman paras hyökkääjä.

”Jos katsoo pelkästään tehoja, niin varmaan hän on paras. Hän on fyysisesti poikkeuksellinen, pelkästään jo vartta on siunaantunut aika paljon. Monella tuon kokoisella pelaajalla saattaa olla ongelmana verkkainen liike, mutta Haalandilla ei ole sitä, vaan kaikki tapahtuu todella nopeasti.”

Niemi nostaa esiin sen, että molempijalkaisena Haaland pystyy laukomaan kummaltakin puolelta, ajoitukset ovat kohdillaan ja pääpelissäkin hän on erinomainen.

”Hän pystyy operoimaan pienessäkin tilassa ja viimeistelemään nättejä maaleja vaikeistakin asennoista. Kaiken lisäksi hän on suorassa juoksussa äärettömän nopea. Erittäin kokonaisvaltainen paketti.”

Interillä mahdollisuutensa ennakkoasetelmasta huolimatta

Vaikka City on ennakkosuosikki, ei Inter ole mikään heittopussi. Italialaisjoukkueella on raudanluja hyökkäys, johon kuuluvat argentiinalainen maailmanmestari Lautaro Martinez, belgialainen tähti Romelu Lukaku sekä bosnialainen Edin Džeko. Cityä lukuun ottamatta hyökkäys muodostaa suuren uhan jokseenkin kaikille muille maailman jalkapallojoukkueille, mutta nyt Inter joutunee valitsemaan niin puolustavan taktiikan, että maalinsylkijätkin joutuvat luultavasti pelaamaan hyvin alhaalla.

”Aivan varmasti on mahdollista, että Inter pystyy yhdessä ottelussa pelaamaan voitosta. Ylipäätään italialaiset joukkueet ovat erittäin hyviä puolustamaan isoissa peleissä. Heidän taktiikkansa on pitää oma maali puhtaana ja tuikkaavat itse yhden maalin jostain tilanteesta tai voittavat rankkareilla. Silloin jopa Cityn tasoisella joukkueella saattaa olla vaikeuksia murtaa sitä puolustusta.”

Niin Manchester City kuin Inter kuhisee tähtipelaajia

Niemen mukaan kentällä nähdään lauantaina uskomaton määrä jalkapallon valioyksilöitä, joista periaatteessa jokaista kannattaa seurata.

”Cityn keskikentällä Kevin De Bruyne on aivan maaginen pelaaja. Kun puhutaan Haalandin suuruudesta hyökkääjänä, niin aivan samalla lailla De Bruyne on keskikentällä ehkä maailman kokonaisvaltaisin paketti. Osaa tukea hyökkäyksiä ja tehdä itse maaleja sekä lisäksi jaksaa puolustaa. Toinen on Jack Grealish. Hän pystyy hyökkäyssuuntaan tarjoamaan paljon. Interilläkin on tietysti paljon tekijämiehiä, hyökkääjien lisäksi esimerkiksi keskikentän Nicolò Barella.”

Maalivahtikamppailussa Niemi näkee joukkueiden punttien olevan tasaisimmat.

”Cityn Ederson on loistava maalivahti, mutta hänelle on mennyt useampia sellaisia maaleja, että itse olen jäänyt miettimään, että olisiko tuon kuitenkin voinut ottaa kiinni. Interin André Onana on erinomainen maalivahti ja pelannut loistavan kauden. Molemmat ovat laatumaalivahteja, jotka pystyvät auttamaan joukkuettaan.”

UCL Finaali: Manchester City – Inter, lauantai 10.6. klo. 21.25, MTV3

X