Mantereiden planeetta -dokumentissa tutustutaan Etelämantereen luontoon ja eläimistöön

Jaa artikkeliTilaa Seura
Avara luonto: Mantereiden planeetta.
Avara luonto: Mantereiden planeetta. © BBC / Yle Kuvapalvelu
Avara luonto -ohjelmasarjassa alkaa BBC:n uusi luontodokumenttien sarja Mantereiden planeetta, joka esittelee eri mantereiden luontoa.

Mantereiden planeetta sisältää seitsemän jaksoa, koska maapallon mantereitakin on seitsemän. BBC:n luontodokumenttien tuttuun tapaan sarjan kuvamateriaali on loistokasta, ja sarjalla on oikein oma tunnusmelodiansakin, jonka ovat tehneet muusikko Sia ja kuuluisa elokuvasäveltäjä Hans Zimmer.

Palkitun luontodokumentaristin Fredi Devasin tuottamassa ja ohjaamassa sarjan ensimmäisessä jaksossa tutustutaan Etelämantereen luontoon ja eläimistöön, johon kuuluu mm. kuningas- ja valkokulmapingviinejä, erilaisia hylkeitä ja valaita sekä albatrosseja. Näitä eläinlajeja esitellään myös ilmastonmuutoksen kautta, sillä monien niiden elämä ja saalistus on muutosten myötä vaikeutunut. Suorastaan sydäntä särkevästi esitellään voimistuneiden myrskyjen pesästään heittämiä söpöjä albatrossinpoikasia, joita emolinnut eivät tunnista, jos ne eivät ole pesässä.

Avaran luonnon dokumentit herättävät jatkuvasti kipeän kysymyksen: onko ihmiskunnalla vuosikymmenien päästä luonnosta jäljellä enää nämä filmit? Ja mikä itse ihmiskunnan tila silloin on?

Avara luonto: Mantereiden planeetta, la 17.10. klo 18.45 Tv1

Lue myös: Avaran luonnon dokumentti Trooppisten saarten lumo lumoaa katsojan

X