Markus vastaan kansa: Romukauppias Markus Kuotesaho kiroilee huutavana äänenä korvesta

Jaa artikkeliTilaa Seura
Romukauppias ja transvestiitti Markus Kuotesaho.
Romukauppias ja transvestiitti Markus Kuotesaho. © Harri Lehtikevari / Yle Kuvapalvelu
Markus Kuotesahon ruututarinansa on paisunut kuin pullataikina. Lähtöpiste oli Perjantai-ohjelman inserttifilmi muutama vuosi sitten. Ne ovatkin usein yllättäviä ja napakoita.

Markus Kuotesaho on saanut välivaiheittain kokonaisen 9-osaisen sarjan Markus vastaan kansa, jossa ei sitten ole tiiviydestä tietoakaan. Persoonallisen päivittäisen ärhentelyn lomassa kuusikymppinen mies Markus Kuotesaho tarttui viime talvena ideaan pyrkiä eduskuntaan. Uutuussarjan tavoin lavenneltuna Kuotesahon seuranta on ehtaa aikamme sosiaalipornoa, jossa empatia ei ole päällimmäinen tunnetila. Kiitos tekijä Kati Laukkasen ja ohjelmaostajien.

Kun eräänä kestoteemana on nippu karhukirjeitä ja sähköjen sulkemisuhka, niin eikö vaikkapa sähkölasku olisi kevyesti kuitattavissa ohjelmantekijöiden hyvityksenä siitä, että pääsevät taltioimaan Kuotesahon hämmennyksen herättämistä Pohjois-Pohjanmaan Siikajoella? No, ”draama” kärsisi.

Markus vastaan kansa, ke 27.11 klo 19.30 Tv2

Lue myös: Markus vs. maailma – Markus Kuotesahossa yhdistyy väittelyiden ääripäät: suvaitsevaisuus, kaupungistuminen ja työn murros

X