Massi on tuore ruotsalaissarja, jossa konkurssin tehnyt konditorian pitäjä löytää hönelle kuulumattoman miljoona-aarteen

Jaa artikkeli
massi
Malou Sandersin elämä on menossa päin honkia, kun käy jotain yllättävää. © Ulrika Malm
Juuri konkurssin tehnyt Malou Sanders löytää maahan kaivetun laukun, jossa on 47 miljoonaa kruunua. Rahat ovat kuitenkin peräisin ryöstöstä, ja niitä etsii moni.

Muinaisten kreikkalaisten draamoissa deus ex machina tarkoitti sitä, kun jumala tupsahti taivaista ratkaisemaan onnettomien ihmisten ongelmat. Nykyään jumalten paikalla on iso kassi rahaa – joka sekin tuo vain uudenlaisia ongelmia. Elämme maallistunutta aikaa.

Semmoinen juonikuvio on pannut porukoihin vauhtia monissa Hollywood-jännäreissä, ja samaan äkkikäännökseen turvautuu myös kahdeksanosainen ruotsalaissarja Massi. Nimi viittaa 47 miljoonan kruunun ryöstösaaliiseen, jonka konditorian pitäjä Malou Sanders (Helena af Sandeberg) löytää metsästä juuri silloin, kun velat ja verottaja ovat särkemässä lopullisesti solsidanmaisen julkisivun.

Toisaalla useampi hämäräperäinen tyyppi hermostuu. Pahassa saumassa on vankilassa viruvan kelmin tyttöystävä Liana Järvinen (Bianca Kronlöf).

Kieltämättä on ärsyttävää, että suomalaissukuiset ovat ruotsalaisessa sarjassa taas kerran pikkurikollisia. Eikä rooleihin tietenkään viitsitty edes etsiä oikeita heikäläisiä. Jos siitä pääsee yli, kahden yksinhuoltajaäidin tarina koukuttaa näppärästi. Levotonta häsläystä ja ironisia käänteitä riittää.

Massi, torstai 28.10. klo 22.15, TV2

X