Matkaaja: Amazon -sarjassa matkustetaan vesireittejä pitkin keskellä koskematonta sademetsää

Jaa artikkeliTilaa Seura
Matkapassi-ohjelmaperheeseen kuuluvassa sarjassa Matkaaja: Amazon Holly Morris käy matkaan kohti tuntematonta.
Matkapassi-ohjelmaperheeseen kuuluvassa sarjassa Matkaaja: Amazon Holly Morris käy matkaan kohti tuntematonta. © Pilot Film & Television Productions Ltd / Yle Kuvapalvelu
Kuusiosaisen sarjan Matkaaja: Amazon kärkeen reissunainen Holly Morris hyppää matkalle Etelä-Amerikan vaikuttavalle Amazonjoelle.

Sarja-avaus Matkaaja: Amazon (Tough Boats: Amazon, 2016) kuuluu nimestään huolimatta oikeastaan suosittuun Matkapassi-ohjelmaperheeseen. Avausjakson taival on täysipainoinen seikkailu.

Kulku käy Perussa jokilaivalla Amazonin haaraa myöten kohti Iquitosin kaupunkia. Se on puolella miljoonalla asukkaallaan maailman suurin sellainen kaupunki, johon ei ole mahdollista ajaa autolla. Tähän sisältyy vissi ironia, sillä paikkakunta kasvoi ja kukoisti viidakon kumipuiden ansiosta, kun kumille oli syntynyt kysyntä autonrenkaisiin toista sataa vuotta sitten.

Klaus Kinskin kiihkoisa filmihahmo Fitzcarraldo, joka hinaututtaa laivan vuoren yli, pohjautuu yhteen Iquitosin kumiparoneista. Kaikki Iquitosin historiassa on kiinnostavaa, mutta hullumpi ei ole jokimatkakaan, joka kattaa jakson alkupuolen. Vain näillä seuduin, Amazonilla, voi nähdä vaaleanpunaisia delfiinejä.

Matkaaja: Amazon, ke 22.4. klo 20.00 Tv2

Lue myös: Nepalin morsian: Dokumentti seuraa 13-vuotiasta Rekhania ennen naimisiinmenoa

X