Me kuorsaajat: Kevytmielinen dokumentti vaikeasta aiheesta

Jaa artikkeliTilaa Seura
Me kuorsaajat
Me kuorsaajat. © DR / Yle
Viihteellisyys keventää dokumenttia Me kuorsaajat ja tekee siitä helposti katsottavan, mutta ei onneksi vie pointtia asialta. Kuorsaus ei ole harmitonta tai huvittavaa.

Kuorsaus nähdään usein huumorin aiheena. Tanskalaisdokumentti Me kuorsaajat alkaakin pilkkavideolla kuorsaajasta. Mutta dokumentin tekijällä Oliver Zahlella on niin sanotusti oma lehmä ojassa: kumppani Annika on passittanut hänet sohvalle saadakseen itse nukutuksi.

Zahle kutsuu netistä löytämänsä viisi superkuorsaajaa kuorsauskisaan. Se, jonka kuorsaus iskee desibelimittariin kovimmat lukemat, saa Tanskan kovimman kuorsaajan arvonimen. Leikkimielisen kisan ohella Zahle tarkastelee erilaisia keinoja estää kuorsausta sekä vaivan vaikeinta ilmenemismuotoa, jopa hengenvaarallista uniapneaa. Mistään käsikaupan vempaimista ei ole Zahlelle apua, joten hän hankkii lääkärin neuvosta hammaslääkäriltä räätälöidyn kuorsauskiskon. Se auttaa Annikankin mielestä paljon, mutta kuorsaus on yksilöllistä, eivätkä samat keinot tepsi kaikille.

Kuorsaus voi rasittaa parisuhdetta eron partaalle ja pahimmassa tapauksessa olla uniapnean hengityskatkojen yhteydessä vaaraksi hengelle.

Me kuorsaajat, ke 10.2. klo 18.30 Yle Teema & Fem

Lue myös: Ulkolinjan dokumentti Korona Ruotsissa kuvaa koronapandemiaa naapurimaassamme

X