Meitä manipuloidaan! Katsojalla ei voi olla mitään käsitystä realityohjelmien todellisista tapahtumista

Jaa artikkeliTilaa Seura
Onnimanni Liukkonen on TV-Maailman tuottaja.
Onnimanni Liukkonen on TV-Maailman tuottaja. © Pekka Nieminen / Otavamedia
Big Brotherissa asukkaiden persoonista korostetaan haluttuja piirteitä ja lähikuvien silmien pyörittelyt on voitu leikata vaikka mistä tilanteesta.

Se tiedetään jo, että tv:n realityohjelmissa kaikki on käsikirjoitettua.

Selviytyjät Suomi -viidakkoseikkailun osallistujille luodaan tarkkaan harkitut persoonat, jotka eivät välttämättä vastaa lainkaan todellisuutta. Tällä kaudella Sara Siepistä on luotu melkoinen juonittelija, kun taas Petra Gargano näyttäytyy uhrina, vaikka hän aloitti liittoutumisen heti ensimmäisessä jaksossa.

Big Brotherissa 24 tunnin tapahtumista leikataan päivittäin tunnin mittainen kooste. Siinä talon asukkaiden persoonista korostetaan haluttuja piirteitä ja lähikuvien silmien pyörittelyt on voitu leikata vaikka mistä tilanteesta.

Fort Boyardin tai Selviytyjien kilpailuissa katsojalla ei voi olla mitään käsitystä todellisista tapahtumista. Nopeilla leikkauksilla, hidastuksilla ja ajan tiivistyksellä kamppailut näyttävät joka kerta dramaattisen tiukoilta.

Sitten on vielä suora rahan anelu katsojilta eli Big Brotherin äänestykset. Ne tuntuvat ihmeellisesti aina olevan kovin tiukkoja. Tämä houkuttelee tietysti katsojia äänestämään suosikkiaan ihan loppuun asti. Netissä voi suosikilleen antaa vaikka 100 ääntä 100 eurolla.

Tyyli on sama kuin ostos-tv:ssä: juuri sinun kannattaa toimia nopeasti, jotta voit vaikuttaa!

Lue lisää TV-Maailman vinkkejä.

Selviytyisitkö Selviytyjissä? Testi paljastaa Selviytyjät-persoonallisuutesi

X