Melkein mensa – perinteinen tietovisa höpsöillä härpäkkeillä

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Melkein mensa -visailun juontaja Juha Perälä (kuvassa vas.) ja vakiokilpailija Eero Ritala (oik.).
Melkein mensa -visailun juontaja Juha Perälä (kuvassa vas.) ja vakiokilpailija Eero Ritala (oik.). © Fox
Melkein mensa -tietovisassa on pohjimmiltaan kyse perinteisestä visasta, jossa pärjää ihan normaalilla yleissivistyksellä. Tämä on aina palkitsevaa kotikatsojalle.

Norjalaiseen formaattiin perustuvan visailun Melkein mensa hauskuus syntyy siitä, että ohjelman esiintyjillä on hauskaa keskenään. Juontaja Juha Perälä (kuvassa vas.)ja vakiokilpailija Eero Ritala (oik.) nälvivät toisiaan lempeästi, ja kisa on rakennettu niin, että vaihtuvat vieraatkin pääsevät luontevasti mukaan ilonpitoon.

Ohjelman erikoisuus on se, että kilpailijoiden paineita lisätään jos jonkinmoisilla välineillä. Välillä he saavat Duudsonit-henkisiä rangaistuksia vääristä vastauksista, välillä heidät puetaan tamineisiin, jotka liittyvät kysymysten aihealueisiin.

Tietovisan kuorruttaminen höpsöillä härpäkkeillä on toki lapsellinen idea, mutta tässä se toimii tunnelman luojana. Rekvisiitta innostaa kilpailijat hassuttelemaan niin, ettei jäykistelylle jää tilaa. Ja kun visan tahti on riittävän rivakka, ilakointi ei ehdi kääntyä katsojat ulos sulkevaksi sisäpiirin hölinäksi.

Melkein mensa, ti 18.8. klo 20.00 Fox

Lue myös: Tunne ja järki: Tarja Halosen ja Iiro Rantalan musiikkiseikkailu

X