Brittisarja Minkä taakseen jättää on taiten käsikirjoitettua dekkaridraamaa

Jaa artikkeli
Nicola Walker ja Sanjeev Bhaskar näyttelevät poliisisarjan pääparia. © bbc/yle kuvapalvelu

Chris Langin kehittämä kolmiosainen brittiläinen poliisisarja Minkä taakseen jättää (Unforgotten) sai vuonna 2015 niin hyvän vastaanoton, että sille tehtiin toinen kausi ja kolmaskin on ensi vuonna tulossa.

Vanhan puretun lontoolaistalon kellarin lattian alta löytyy luuranko. Se paljastuu vuonna 1976 kadonneeksi nuoreksi mieheksi. Kun vanhoja ratkaisemattomia rikoksia tutkivat etsivät Cass Stuart (Nicola Walker, Viimeinen tango Halifaxissa) ja Sunny Khan (Sanjeev Bhaskar) rupeavat kaivelemaan asiaa, alkaa menneisyys ikävästi raapia monen henkilön kantapäitä.

Minkä taakseen jättää on hyvin brittiläistä, taiten käsikirjoitettua ja näyteltyä dekkaridraamaa, joka ei tuo genreen mitään uutta, mutta viihdyttää luistavalla juonenkuljetuksellaan ja tasaisella laadullaan.

Näyttelijäkaartissa on lukuisia monista elokuvista ja tv-sarjoista tuttuja vanhan kaartin brittinäyttelijöitä, eikä pääosan Nicola Walkerkaan ole ensimmäistä kertaa poliisia kyydissä. Hän on näytellyt rikosetsivää jo kolmessa tv-sarjassa ennen tätä.

Minkä taakseen jättää , la 9.12. klo 22.15 TV1

X