Menneisyys vaanii agenttia tummasävyisessä Deep State -trillerissä

Jaa artikkeliLähetä vinkki

(Päivitetty: )
Teksti: Onnimanni Liukkonen

Kansainvälisen vakoilun maailmaan sijoittuva Deep State on Fox Networks Group Europe & Africa -konsernin ensimmäinen draamasarja. Sarjan asetelmat tuovat mieleen yhdysvaltalaisen Isänmaan puolesta -sarjan. Tuotannon kansainvälisyys taas näkyy siinä, että kielinä kuullaan muutakin kuin englantia.

Max Easton elää seesteistä perhe-elämää uuden perheensä kanssa, mutta pälyilevästä asenteesta voi päätellä, ettei miehen menneisyys ole jättänyt tätä rauhaan. Entinen pomo MI6:n ja CIA:n yhteisestä yksiköstä ottaakin yhteyttä ja pyytää Maxia hoitamaan vielä yhden tehtävän. Motivaatiota lisää se, että pomo kertoo Maxin jalanjälkiä agenttihommiin seuranneen pojan tulleen murhatuksi tapauksen yhteydessä. Jo ensimmäisen jakson aikana alkaa selvitä, että kansainvälisen voimapolitiikan maailmassa yksilöt ovat vain pelinappuloita.

Tummasävyinen trilleri käynnistyy realistisen kiinnostavasti. Monissa sivurooleissa marinoitu Mark Strong istuu kuin valettu tiukkailmeisen ex-agentin rooliin. Sarja on uunituore, se esitetään vain pari viikkoa brittien aikataulua jäljessä.

Deep State, ma 23.4. klo 22.00 FOX

X