Mental Samurai Suomi – Ellen Jokikunnas laittaa kilpailijat kieppumaan ja tuo virkistävää naisenergiaa visailuihin

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Ellen Jokikunnas juontaa Mental Samurai Suomi -ohjelmaa. © Nelonen
Mental Samurai Suomi perustuu amerikkalaiseen formaattiin. Juontaja Ellen Jokikunnas riemuitsee siitä, että pääsee vihdoinkin tuomaan naisenergiaa miehiseen visailujuontajien joukkoon.

Uuden Mental Samurai Suomi -kisan juontaja Ellen Jokikunnas kutsuu itseään tietovisojen suurkuluttajaksi. Tammikuussa hän pääsi itseoikeutetusti jakamaan Kultainen Venla -palkinnon game show -sarjassa.

Gaalassa Ellen Jokikunnaksen silmään pisti ehdokkaiden sukupuolijakauma. Ehdolla olivat samat miespuoliset juontajat kuin edellisenäkin vuonna: Mikko Leppilampi, Jaajo Linnonmaa ja Heikki Paasonen.

”Kyllähän game show on ollut aika miehinen lajityyppi. Tämän vuoksi oli erityisen virkistävää hypätä Mental Samurai Suomi -juontajaksi ja tuoda mukaan mimminäkökulmaa”, Jokikunnas sanoo.

Ellen Jokikunnas iloitsee myös siitä, että ohjelma oli hänelle itselleen uusi aluevaltaus. Hän on aiemmin juontanut muun muassa ohjelmia Kadonneen jäljillä ja Asuntokaupat sokkona, joissa hän on seurannut läheltä päähenkilön henkilökohtaista tarinaa.

Hurja kokemus korkeanpaikankammoiselle

Mental Samurai Suomi kuvattiin Espanjassa studiolla, jossa tehdään kaikki ohjelman eurooppalaiset versiot.

Mental Samurai Suomi kuvattiin Espanjassa studiolla, jossa tehdään kaikki ohjelman eurooppalaiset versiot. © Nelonen

Mental Samurai Suomessa Ellen Jokikunnas on fyysisestikin kaukana kilpailijoista, eikä pääse esimerkiksi halaamaan näitä tai koskettamaan olkapäätä tsempatakseen. Hän juontaa ohjelman yksin korkealla korokkeella, ja kilpailijat kieppuvat hänen yläpuolellaan Eva-robotin kyydissä.

”Se oli korkeanpaikankammoiselle hurja kokemus. Tökötin monen metrin korkeudessa kaiteen takana ja jututin kisaajia, jotka istuivat vielä ylempänä robotissa. Haastattelutilanne oli hieman erilainen kuin ne, joihin olen tottunut”, Jokikunnas nauraa.

Mental Samurai Suomen robotti kieputtaa kilpailijan yläilmoissa kysymyksen luota toisen luo. Kysymykset eivät ole kovin vaikeita, mutta haastetta lisää se, että vastaus on annettava nopeasti pyöräytyksen jälkeen.

”Vastaukset on aivan varmasti helpompi keksiä kotisohvalla kuin robotissa aikaa vastaan taistellessaan ja g-voimia uhmatessaan”, Jokikunnas toteaa.

Ongelmana vahva eläytyminen

Myös tukevalla korokkeellaan seissyt Ellen Jokikunnas oivalsi vastaukset usein ennen kilpailijoita. Hän vitsailee, että tästä uhkasi muotoutua hänelle suurin haaste koko työssä.

”Katsoin etukäteen Hollywood-tähti Rob Lowen juontamaa jenkkiversiota Mental Samuraista, ja huomasin huutavani oikeita vastauksia tietokoneen ruudulle. Sanoin tuotannolle, että tästä tulee vielä todellinen ongelma: eläydyn niin vahvasti, että huudan vastaukset ääneen kuvauksissakin.”

Tositilanteessa Jokikunnas piti vastaukset omana tietonaan ja tsemppasi kilpailijoita kannustavin kommentein. Hän eli kuitenkin vahvasti mukana kisassa ja toivoi jokaiselle osallistujalle suurta voittoa.

Parhaimmillaan Mental Samurai Suomessa voi voittaa 30 000 euroa.

”Tutustuin kaikkiin kilpailijoihin ja heidän tarinoihinsa perusteellisesti etukäteen. Siellä oli isoja unelmia, isoja haaveita ja todellista tarvetta rahalle. Toivoin jokaisen onnistumista.”

Mental Samurai Suomi, la 22.2. klo 21.00 Nelonen

Lue myös: Kykytitaanien taisto: Talent Suomi vs. Voice of Finland

X