Äiti on aina äiti – Michael Monroe ja Marjatta-äiti nostalgisoivat Illallinen äidille -sarjassa

Jaa artikkeli
Michael Monroe ja äiti Marjatta
Illallinen äidille -sarjassa nähdään Michael Monroe ja Marjatta-äiti. © MTV3
Illallinen äidille on ohjelma, jossa kymmenen tunnettua henkilöä valmistaa herkullisen kolmen ruokalajin illallisen omalle äidilleen yhdessä huippukokki Kape Aihisen kanssa.

Tiistaina kello 20.00 MTV3:lla alkaa Illallinen äidille -sarjan uusi kausi. Avausjaksossa 17-vuotiaana maailmalle muuttanut Michael Monroe kiittää omaa Marjatta-äitiään.

”Äiti on ollut tukena, kun lähdin kehittämään tätä Michael Monroe -hahmoa, jonka avulla minä voin pysyä ikuisena lapsena.” Marjatta puolestaan muistelee, kuinka oli huolissaan, auttoi Hanoi Rocksin veroasioissa ja täytti poikansa jääkaapin Tukholmassa käydessään.

Viimeisin vuosi on koetellut aikuisten lasten ja äitien välistä yhteydenpitoa. Kun fyysisesti ei ole voitu nähdä, on pitänyt tyytyä video- tai puhelinkeskusteluihin. Liekö syynä juuri tämä, mutta Michaelin ja Marjatan yhteinen illallishetki liikutti minut lähes kyyneliin.

Juhlapäivä leskille ja poikansa menettäneille äideille

Ensimmäinen äitienpäivä omistettiin ennen kaikkea kansalaissodassa leskeksi jääneille tai poikansa menettäneille äideille. Tällöin, vuonna 1918, Suomen Kotikasvatusyhdistyksen pääsihteeri Vilho Reima toi idean Yhdysvalloista Alavieskaan. Pari vuotta myöhemmin päivää vietettiin jo ympäri Suomea. Silloin Kotikasvatusyhdistys kehotti lapsia ja nuoria huomioimaan äitejä, jotka antavat kaikkensa perheen puolesta.

Toki aikuistuneetkin lapset tahtovat muistaa äitejään.

Ihanaa äitienpäivää, niin livenä kuin etänäkin!

Illallinen äidille, ti 11.5. klo 20.00, MTV3

Lue myös: Hanoi Rocksin bussi rusikoitiin jäähakuilla ja kirveillä – Michael Monroe muistelee keikkaa maakunnassa: ”Ne olis tappanu meidät, jos oltais jääty siihen!”

Lue myös: Hanoi Rocksin Michael Monroen ja Sami Yaffan tarinat hurjilta keikkavuosilta: ”Me ollaan vanhennuttu, ei viisastuttu”

X