Michael Mosleyn juontamassa Prisma-sarjassa käsitellään ravintoa tieteellisestä näkökulmasta

Jaa artikkeliLähetä vinkki

(Päivitetty: )
Teksti: Henri Waltter Rehnström

Ruoka, niin arkipäiväinen asia kuin onkaan, synnyttää ihmisissä vahvoja intohimoja. Tämä huomattiin viimeksi elokuussa, kun uutisoitiin Suomen armeijan tulevasta kasvisruokapäivästä.

Prisman uusi kolmiosainen sarja Ruoan anatomia perehtyy aiheeseen ilman sen suurempia tunnekuohuja. Tai itse asiassa aiheena ei niinkään ole ruoka vaan d-vitamiinit, proteiinit, aminohapot ja muut välttämättömät ravinteet, mitä ruuasta saadaan.

Michael Mosleyn (kuvassa) juontama ohjelma sopii kaikille, sillä siinä ei kiistellä makuasioista tai perehdytä eettisiin kysymyksiin.

Ruoan anatomiassa vieraillaan niin riisinviljelijöiden, karjankasvattajien kuin leipureidenkin luona. Ravintoa käsitellään pelkästään tieteellisestä näkökulmasta.

Faktoja käsitellään faktoina, eikä ohjelma yritä aivopestä ketään suuntaan tai toiseen. Puolueettomasti vain todetaan, mitä ravintoaineita saadaan lihasta, mitä kasviksista, mitä maidosta.

Prisma: Ruoan anatomia, ke 10.10. klo 19.00 TV1

X