Michel Roux ja ranskalainen maalaiskeittiö ei tuo mitään mullistavaa, mutta vesi herahtaa katsojan kielelle

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Michel Roux ja ranskalainen maalaiskeittiö
Englantilais-ranskalainen keittiömestari, Michel Roux, matkustaa Etelä-Ranskassa ja valmistaa reissun varrella suosikkiaterioitaan. © ALL3Media International/Yle
Michel Rouxin reseptit ohjelmassa ovat lomailuun sopivia, yksinkertaisia ja maukkaita.

Meillä on Jamie Oliver ja Gordon Ramsay. Nyt televisiosta tuttujen brittikokkien joukkoon astelee Michelin-tason keittiömestari Michel Roux, jonka sukujuurista löytyy myös aimo annos ranskalaisuutta isän puolelta. Mannermainen keittiö onkin lähellä miehen sydäntä, mikä tulee harvinaisen selväksi uudesta ruokaohjelmasta Michel Roux ja ranskalainen maalaiskeittiö.

Aiemmin Roux on suomalaisille tuttu nykygastronomian kehittäjästä kertoneesta sarjasta Escoffier – kokkien kuningas. Tällä kertaa mies esittelee kokkaustaitojaan. Paikkana on hänen Ranskan kotinsa keittiö. Sikäläisistä raaka-aineista valmistuu maittavan näköistä lähiruokaa, kuten juustopiiraita ja diplomaattivanukasta.

Ohjelma ajaa siinä mielessä tehtävänsä, että vesi herahtaa kielelle useammankin kerran. Mitään uutta tai mullistavaa ohjelma ei kuitenkaan tullessaan tuo. Kunhan on nyt vain jälleen yksi ruokaohjelma lisää ruokaohjelmien joukkoon. Ohjelman kautta kyllä oppii, miten helppoa hienommankin ruoan tekeminen voi loppujen lopuksi olla.

Michel Roux ja ranskalainen maalaiskeittiö, keskiviikko 21.9. klo 21.00, Teema & Fem

X