Liikemiehen sairaskohtaus yhdistää salatut perheet Mieheni vaimo -draamasarjassa

Jaa artikkeli
Mieheni vaimo
Liikemies Ahti Kariluodon kaksoiselämä paljastuu karulla tavalla, kun hänen kaksi vaimoaan kohtaavat sairaalan käytävällä. Vaimoja näyttelevät Sara Soulié ja Pirjo Lonka. © Päivi Kettunen
Pirjo Lonka ja Sara Soulié näyttelevät päärooleja Mieheni vaimo -sarjassa, jossa kaksi naista joutuu tukeutumaan toisiinsa mahdottomassa tilanteessa.

Mieheni vaimo -draamasarjan asetelma kuulostaa vahvasti saippuaoopperalta: liikemies Ahti Kariluoto tekee pitkää päivää Tallinnassa, ja hänen vaimonsa Katri pyörittää perheen kotia Suomessa. Samaan aikaan Ahdin toinen vaimo Evelin pyörittää hänen toisen perheensä kotia Virossa. Vaimot eivät tiedä toistensa olemassaolosta, ennen kuin tapaavat sairaalan käytävällä Ahdin saatua sairauskohtauksen.

Mieheni vaimo ei kuitenkaan ole saippuaa, vaan lämmintä ja ajatuksia herättävää arkista draamaa, jonka tarinaan on helppo uskoa. Eikä ihme: sarjan tekijät ovat saaneet prosessin aikana kuulla useita samantapaisia tositarinoita eri puolilta maailmaa.

Alkuperäisidea syntyi kuitenkin ohjaaja Inari Niemen päässä, ja hän myös kirjoitti sarjan ensimmäisen jakson. Sen jälkeen hän keskittyi ohjaamiseen ja pääkäsikirjoittajaksi astui Juuli Niemi.

Katria näyttelevä Pirjo Lonka iloitsee siitä, että käsikirjoittaja ja ohjaaja saivat tehdä Mieheni vaimon kaikessa rauhassa, omaan visioonsa luottaen. Draama etenee kiirehtimättä. Katsojaa ei koukuteta hurjilla juonenkäänteillä vaan tunteilla ja ajatuksilla.

”Olen äärimmäisen kiitollinen tästä käsikirjoituksesta ja roolista. On hienoa, että Juuliin ja Inariin on luotettu eikä kukaan ole sorkkinut heidän käsikirjoitustaan”, Lonka kiittää.

Vihollinen ainoana tukena

Seuraavaksi seuraa juonipaljastus.

Kristo Salmisen näyttelemä Ahti Kariluoto kuolee heti sarjan alussa ja jättää jälkeensä melkoisen sotkun molemmille puolille Suomenlahtea.

”Jää kaksi naista raunioille. Heidän ainoa keinonsa saada selvyyttä tilanteeseen on tukeutua toisiinsa. Se on tietenkin vaikeaa, kun heidän välillään on kaikenlaisia tunteita vihasta lähtien”, Lonka kertoo.

Vaimojen on vaikea ymmärtää tilannetta – ja toisiaan. Katri on avoin ja suorasukainen, kun taas Evelin on hiljainen ja viihtyy omissa oloissaan. Ikäeroakin heillä on runsaasti.

Eveliniä näyttelee suomalainen Sara Soulié, joka puhuu roolissaan myös viroa.

”Vieraalla kielellä näyttelemisessä on aina lisähaastetta, mutta se ei haittaa minua, päinvastoin. Ja koska olen lapsesta asti puhunut useita kieliä, minusta tuntuu, että uudetkin kielet tarttuvat päähäni helpommin”, Soulié pohtii.

Kielikylpy kuvauksissa

Sara Soulié tulee suomalais-tanskalaisesta perheestä. Hän on käynyt lukion englanniksi ja teatterikorkeakoulun ruotsiksi, minkä lisäksi hän puhuu sujuvaa ranskaa.

Viroakin Soulié puhui jonkin verran jo ennen Evelinin roolia.

”Minulla on vahva suhde Viroon, sillä perheelläni on ollut siellä mökki yli 10 vuotta, ja jo 1990-luvulla vietin maassa aikaa kummitätini kanssa. Olen oppinut kieltä käytännössä”, Soulié kertoo.

Soulié on myös käynyt harjoittelemassa viron kielioppia työväenopiston kurssilla, ja kun hän matkusti Tallinnaan kuvaamaan Mieheni vaimoa, hän heittäytyi viron kielikylpyyn.

”Meillä oli Tallinnassa aivan ihana kuvasryhmä. Pyysin kaikilta maskeeraajasta lähtien, että minulle puhuttaisiin vain viroa”, Soulié kertoo.

”Onneksi roolihahmoni Evelin on ollut paljon tekemisissä suomalaisten kanssa. Niinpä on ihan luontevaa, että hän puhuu myös hyvää suomea.” 

Mieheni vaimo, su 9.1. klo. 21.05, TV1

X