Mies joka kuoli -sarjassa Jussi Vatasen esittämä mies yrittää selvittää oman murhansa

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Mies joka kuoli
Sieniyrittäjä Jaakko Kaunismaa saapuu bisnesreissulta Japanista kotiin Haminaan.  © Elisa viihde Viaplay
Lääkärin tuomio on tyly, sieniyrittäjä Jaakko Kaunismaa on myrkytetty kuolettavasti. Viikatemies on saapumassa viimeistään kuukausien sisään. Jaakko ryhtyy selvittämään, kuka hänet murhasi.

Elisa Viihteen uusin alkuperäissarja Mies joka kuoli perustuu Antti Tuomaisen samannimiseen kirjaan. Tuomainen on juuri tällä hetkellä kuuma nimi. Hänen toisesta teoksestaan Jäniskertoimesta ollaan tekemässä Hollywood-elokuvaa, jonka pääosaan on pestattu Steve Carell.

Mies joka kuoli -sarjan ovat kehittäneet Markku Flink ja Brendan Foley, joista jälkimmäinen toimii myös sarjan käsikirjoittajana. Pohjoisirlantilaisella Foleyllä on aiempi yhteys Suomeen kansainvälisenä yhteistuotantona valmistuneen, Pekka Hiltusen romaaniin perustuvan Cold Courage -sarjan käsikirjoittajana. Ohjaajana toimii Samuli Valkama (Saattokeikka).

Tuomainen tunnetaan jännärijuonen ja äkkiväärän huumorin toimivasta yhdistelmästä. Se näkyy myös sarjassa. Kolmen jakson perusteella sarjaa voi pitää ehdottomasti onnistuneena. Vaikka asetelmissa on paljon kliseitä, käsittelytapa tuo aiheeseen toimivaa koukuttavuutta. Kevyesti karrikoidut hahmot, letkeä ohjaus ja vetävä käsikirjoitus pitävät juonen vinhassa liikkeessä.

Jussi Vatanen on pääroolissa jälleen kerran samastuttava suomalainen perusmies. Rehellinen, uskollinen ja vähän nössöllä tavalla sympaattinen. Vatasella on poikkeuksellinen kyky luoda pienillä eleillä ihminen, josta katsoja välittää. Hän alkaakin kohota sukupolvensa merkittävimmäksi suomalaisen miehen ikoniksi. Onhan hän ollut aiemmin niin Tuntemattoman sotilaan Vänrikki Koskela kuin Napapiirin sankareiden Jannekin. Muissa keskeisissä rooleissa nähdään mm. Saara Kotkaniemi, Sara Soulié, Kari Hietalahti, Antti Virmavirta ja Eiji Mihara.

Mies joka kuoli, sunnuntai 19.6., Elisa viihde Viaplay

Lue myös: Näyttelijä Jussi Vatanen pyörittää maatilaa sisarustensa kanssa Sonkajärvellä ja pohtii sopivaa valintaa viljelykasvien kirjosta: ”Öljyhamppu olisi nyt muodikasta”

X