Mikä ihmeen asunto? Sarja esittelee asuntojen outouksia

Jaa artikkeliTilaa Seura
Mikä ihmeen asunto?
Mikä ihmeen asunto? © Tv5
Mikä ihmeen asunto? -sarjan ensimmäisessä jaksossa käydään muun muassa entisellä rahtilaivalla, vanhassa myllyssä, tehtaassa, koulussa ja vesitornissa, jotka on muutettu ihmisten kodeiksi.

Tässäpä jälleen kummallinen tv-ohjelma. Sarjassa kierretään asuntoja, jotka sijaitsevat tavallisuudesta poikkeavissa rakennuksissa. Asunnoista tai niiden omistajista ei kuitenkaan ehdi saada oikein minkäänlaista kuvaa, ennen kuin ohjelmassa laukataan jo seuraavaan kohteeseen.

On vaikea ymmärtää, kenelle sarja on suunnattu. Sisustukseen ei ehdi perehtyä yhtään, kun tunnin jaksossa esitellään kymmenkunta kohdetta. Eivätkä nämä asuinpaikat nyt niin erikoisia ole, että ohjelma toimisi taivastelutarkoituksessakaan – ainakaan suomalaiskatsojalle. Meillä päinhän vanhojen kansakoulujen muuttaminen asunnoiksi on maan tapa, ja nilsiäläinen vesitornikin on asutettu.

Tai rehellisyyden nimissä Islannista San Franciscoon tuotu rahtilaiva on erikoinen koti. Voi kunpa siitä ja sen asukkaista vain olisi saanut vähän lisää tietoa.

Mikä ihmeen asunto? ke 24.2. klo 19.00 Tv5

Lue myös: Me kuorsaajat: Kevytmielinen dokumentti vaikeasta aiheesta

X